El Govern de Madrid nega la substitució de gasoil per gas natural a la central elèctrica de Maó

El secretari d’Estat d’Energia, Daniel Dávila, ha respost al conseller balear Marc Pons justificant que la transició energètica “representa un sobrecost”.

14/11/2017
Central elèctrica de Maó Central elèctrica de Maó

El Govern espanyol mostra, un altre cop, l’esquena a les Illes Balears. L’Executiu central es nega a la substitució del gasoil i fuel de la central elèctrica de Maó, per a la implantació de gas natural. El motiu: el sobrecost que tindria l’operació en el conjunt del sistema. Així ho ha explicat en resposta negativa al conseller d’Energia del Govern balear, Marc Pons, qui s’ha reunit amb Daniel Dávila, el secretari d’Estat d’Energia. Dávila, a més, ha comunicat a Pons que si les Illes volien fer política ambiental “que s’havia de costejar des de les Illes Balears. En similars termes s’ha expressat quant a la substitució de la central des Murterar de Mallorca, la qual funciona amb carbó.

Més per Menorca vol expressar, una vegada més, la poca sensibilitat del Govern espanyol amb les necessitats i urgències de les Illes Balears. En aquest sentit, la formació sobiranista lamenta que l’Executiu central sigui tan poc respectuós amb el compromís adquirit en la cimera de París de 2015 per apostar en energies renovables i sostenibles. Les Illes tenen una clara vocació per a les polítiques d’energies renovables “i ens trobam amb la manca absoluta de sensibilitat del Govern de Mariano Rajoy, ja que la transició cap a les fonts d’energia renovable té per a les institucions illenques un importància rellevant, tot tenint en compte el fet de ser Menorca reserva de Biosfera”, ha dit Nel Martí, coordinador General del Més per Menorca i portaveu parlamentari d’aquest partit a la cambra autonòmica.

La introducció d’energies renovables a l’illa és una aposta clara de Més per Menorca i també dels governs insulars i locals. Ho és i es posa en marxa als edificis públics, en les instal·lacions d’autoconsum, en els descomptes fiscals per a la seva instal·lació o també en la planificació, més a llarg termini, de parcs eòlics i fotovoltaics, com ho és el compromís de Més per Menorca en les futures instal·lacions de Son Salomó, al nord de Ciutadella.

Per altra banda, Nel Martí ha criticat el silenci de Biel Company, president del PP-Balears i diputat al Parlament. “Demanam que Companys surti de la seva hibernació i reaccioni davant el constant menyspreu polític del Govern de Rajoy amb les Illes Balears”. Martí exigeix que actuï davant les realitats de les Illes Balears i Menorca “i expliqui als ‘seus’ a Madrid quines són les necessitats, urgències i problemàtiques de les nostres Illes”.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca trasllada a Europa propostes d’habitatge i diversificació econòmica amb l'ALE

La presidenta de l'Aliança Lliure Europea, Lorena López de Lacalle, visita per primera vegada l'illa per conèixer les problemàtiques dels menorquins i menorquines

Èxit de participació a la festa de Més per Menorca amb motiu de la Diada

Multitud de simpatitzants i adherits menorquinistes se sumen a la reivindicació del partit que va representar-se a través de la lectura del manifest 'Volem decidir per transformar'