El Govern de Madrid nega la substitució de gasoil per gas natural a la central elèctrica de Maó

El secretari d’Estat d’Energia, Daniel Dávila, ha respost al conseller balear Marc Pons justificant que la transició energètica “representa un sobrecost”.

14/11/2017
Central elèctrica de Maó Central elèctrica de Maó

El Govern espanyol mostra, un altre cop, l’esquena a les Illes Balears. L’Executiu central es nega a la substitució del gasoil i fuel de la central elèctrica de Maó, per a la implantació de gas natural. El motiu: el sobrecost que tindria l’operació en el conjunt del sistema. Així ho ha explicat en resposta negativa al conseller d’Energia del Govern balear, Marc Pons, qui s’ha reunit amb Daniel Dávila, el secretari d’Estat d’Energia. Dávila, a més, ha comunicat a Pons que si les Illes volien fer política ambiental “que s’havia de costejar des de les Illes Balears. En similars termes s’ha expressat quant a la substitució de la central des Murterar de Mallorca, la qual funciona amb carbó.

Més per Menorca vol expressar, una vegada més, la poca sensibilitat del Govern espanyol amb les necessitats i urgències de les Illes Balears. En aquest sentit, la formació sobiranista lamenta que l’Executiu central sigui tan poc respectuós amb el compromís adquirit en la cimera de París de 2015 per apostar en energies renovables i sostenibles. Les Illes tenen una clara vocació per a les polítiques d’energies renovables “i ens trobam amb la manca absoluta de sensibilitat del Govern de Mariano Rajoy, ja que la transició cap a les fonts d’energia renovable té per a les institucions illenques un importància rellevant, tot tenint en compte el fet de ser Menorca reserva de Biosfera”, ha dit Nel Martí, coordinador General del Més per Menorca i portaveu parlamentari d’aquest partit a la cambra autonòmica.

La introducció d’energies renovables a l’illa és una aposta clara de Més per Menorca i també dels governs insulars i locals. Ho és i es posa en marxa als edificis públics, en les instal·lacions d’autoconsum, en els descomptes fiscals per a la seva instal·lació o també en la planificació, més a llarg termini, de parcs eòlics i fotovoltaics, com ho és el compromís de Més per Menorca en les futures instal·lacions de Son Salomó, al nord de Ciutadella.

Per altra banda, Nel Martí ha criticat el silenci de Biel Company, president del PP-Balears i diputat al Parlament. “Demanam que Companys surti de la seva hibernació i reaccioni davant el constant menyspreu polític del Govern de Rajoy amb les Illes Balears”. Martí exigeix que actuï davant les realitats de les Illes Balears i Menorca “i expliqui als ‘seus’ a Madrid quines són les necessitats, urgències i problemàtiques de les nostres Illes”.

 

Notícies relacionades

Signada la Declaració de Menorca pel Dret a l’Habitatge a les Regions Insulars Europees

La jornada europea celebrada a Alaior sobre insularitat i habitatge ha conclòs amb la firma d’aquest document on els partits signants es comprometen a crear el ‘Pacte d’Illes’ per treballar de forma conjunta a favor d’un habitatge digne

Illes i l'aplicació de restriccions als no residents com a forma de garantir l'accés a un habitatge

Més per Menorca i l'ALE organitzen una jornada sobre els problemes de l'habitatge a les illes europees

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit