Una altra promesa acomplerta: la reforma de les Cases de s'Ateneu ja és una realitat (Vídeo)

Les obres han costat 900.000 euros més IVA i formen part del Pla d’Inversions en Carreteres del Departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca.

09/11/2017

El tram de carretera M8 que surt de Maó cap a Sant Lluís, conegut popularment com Cases de s’Ateneu, s’han obert avui al públic després de 9 mesos d’obres i rehabilitació per millorar tota la via: nova pavimentació, enllumenat, canalitzacions, voravies, etc... Un espai que els vesins feia anys que reivindicaven i que es tenia un projecte aturat des de 2010. El projecte ja finalitzat era mitjançant un conveni amb l’Ajuntament de Maó per donar sortida, d’una vegada per totes, a una històrica reclamació veïnal. El cosnsistori ha col·laborat en infraestructures de sanejament i aigua potable.

El cost ha estat de 900.000 euros+IVA i ha deixat un espai circulatori i per a vianants modernitzat, segur i agradable.

Maite Salord, llavors presidenta del Consell i responsable de carreteres, anunciava el novembre de 2015 que, juntament amb el consistori maonès, les Cases de s’Ateneu eren un projecte que volien resoldre i que fixava entre 2016 i 2017 per deixar enllestides les obres. Una execució que ha passat en mans de l’ara conseller de Mobilitat, Miquel Preto, qui assumí aquestes competències quan accedí al càrrec de conseller executiu. Per tant, una promesa feta realitat.

Preto ha incidit en el compliment del termini fixat.“Era de 8,5 mesos, però per diverses circumstàncies i inconvenients hem hagut de fer un pròrroga de 15 dies i al final el temps d’execució  ha estat de 9 mesos. El conseller també ha explicat la reorientació del trànsit, que serà de sentit únic: “l’objectiu que es persegueix amb aquest canvi “és treure densitat en aquest tram i desviar-ho cap a la Ronda de l’Hospital. La intenció és que sigui només d’entrada, que ajudi a descongestionar la rotonda de Bintaufa i permeti un repartiment del trànsit a l’hora establir una millora de cara als veïns.

Conxa Juanola, batlessa de Maó, ha indicat que “és una reivindicació de fa molts d’anys per part dels veïns, donat els problemes de trànsit i d’aigua que hi havia. Per açò, l’equip de Govern quan va entrar a l’ajuntament ho va tractar com una de les actuacions prioritàries. Era una gran necessitat i és una satisfacció poder-lo obrir avui". 

Per la seva part, l’actual presidenta insular, Susana Mora, ha valorat la bona feina feta entre Consell i Ajuntament de Maó ja que “s’aconsegueix que els ciutadans que viuen en aquesta àrea tenguin una àrea més amigable i, sobretot, més segura”.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit