Jornada informativa oberta sobre els accessos a les platges de Ciutadella

L’acte està organitzat per l’Ajuntament de Ciutadella i el Consell de Menorca i es durà a terme a la Casa de Cultura. Hi participarà Ana Maria Díaz, Director Xeral do Patrimonio Natural da Xunta de Galicia, entre d’altres.

09/11/2017
Casa de Cultura i Aparcament de Macarella Casa de Cultura i Aparcament de Macarella

La Casa de Cultura de Ciutadella acollirà aquest proper dissabte dia 11 una jornada matinal (de 10 a 13 hores) sobre els accessos a les platges de Ciutadella. Un acte participatiu per donar a conèixer la situació, gestió, problemàtica, mobilitat i saturació que generen els accessos a les platges de Ciutadella, concretament les cales naturals del sud del terme. Un acte que vol ser participatiu i obert a tothom.

La jornada comptarà amb la participació de la directora general do Patrimoni Natural da Xunta de Galícia, Ana Maria Diaz, que explicarà l’experiència de la Praia das Catedrais, un dels llocs més visitats de Galícia al qual es va haver de regular l’accés per la saturació de visites. També participaran a la taula informativa el conseller insular de Mobilitat, Miquel Preto; el regidor de l’Àrea de Mobilitat de l’Ajuntament ciutadellenc, Oriol Baradad; el biòleg i tècnic de Medi Ambient del Consell, Juan Juaneda Franco, i Isidro Bellota, gerent d’Autocares Torres, concessionari del transport regular de passatgers.

Tots els esmentats tindran un temps de 20 minuts per fer la seva exposició informativa del que significa la gestió dels espais, circulació i entorns naturals al voltant dels accessos a les platges del sud de Ciutadella.

L’actual govern del Consell Insular de Menorca va fixar com a una de les seves prioritats l’aposta per la conservació de les platges verges de l’illa per mantenir els seus valors naturals i per tal que no perdin el seu atractiu turístic. Per poder aconseguir la protecció dels espais naturals de l’illa és fonamental regular la pressió humana. D’aquesta manera, des del departament de Mobilitat s’ha treballat i es continuarà treballant amb l’Ajuntament de Ciutadella per millorar el servei d’informació i control dels accessos a aquests indrets protegits.

En el transcurs de l’acte es donaran a conèixer les propostes futures per regular i preservar els espais davant la forta pressió humana que reben durant, principalment, els mesos d’estiu. 

 

Notícies relacionades

Nou sistema de telelectura a la xarxa d’aigua des Castell per a evitar el seu malbaratament

El nou sistema s'implantarà de la manera conjunta amb l'empresa Hidrobal, empresa concesionària del servei d'aigua al municipi, i permetrà disposar d’informació del consum d’aigua en temps real, així com millorar la gestió d'aquest recurs

Contracten cinc persones per fer tasques de suport als centres d’educació infantil de Ciutadella

Aquestes cinc persones ajudaran a les escoles infantils municipals durant aquest curs escolar en les tasques addicionals que s'han assignat als centres d'educació infantil a causa de l'aplicació de la LOMLOE