El Consell dóna a conèixer la importància del manteniment de les platges (vídeo)

El Departament de Cooperació Local, que dirigeix Maite Salord, juntament amb Medi Ambient i l’empresa FCC, llancen un vídeo per fer visible la tasca vital del servei i manteniment d’uns dels elements més atractius de l’illa.

08/11/2017

El Departament de Cooperació Local del Consell de Menorca, que dirigeix la consellera i vicepresidenta Maite Salord, juntament amb Agència Menorca Reserva de Biosfera i l’empresa FCC, ha llençat un completíssim vídeo per donar a conèixer la important tasca que es du a terme quant al servei i manteniment de les platges de Menorca, que són un dels elements més atractius i emblemàtics de la nostra illa.

Tanmateix, les cales, arenals i platges de Menorca no són estructures turístiques a disposició dels visitants que es col·loquen i es retiren en funció de la demanda d’estiu. Són entorns naturals amb ecosistemes fràgils que necessiten actuacions molt precises per mantenir-los, conservar-los i evitar l’erosió i deteriorament de cadascun dels seus indrets. Les platges i cales són (i s’ubiquen alhora a) sistemes naturals que tenen el seu curs i els seus cicles biològics, per la qual cosa cal un control que permeti l’equilibri entre la pressió humana de l’estiu i la necessitat de vigilar i afavorir la seva pròpia recuperació i desenvolupament natural.

En aquest sentit, hi ha un element cabdal perquè les platges recuperin els seu millor estat natural, mantinguin el gruix dunar i les aigües esdevinguin netes i transparents: la posidònia. Una part de l’audiovisual explica com la posidònia, planta marina endèmica de la Mediterrània, és responsable de la creació i manteniment de l'arena de les platges de l'illa, amb la clara intenció de conscienciar els banyistes que és una planta necessària i no s'ha de considerar brutícia de la mar. 

Al vídeo-documental, de 15 minuts de durada, s’expliquen també els processos per al manteniment i neteja de platges per part dels serveis tècnics, i diversos experts ens instrueixen sobre els processos naturals i llurs ecosistemes; de la importància de respectar i conservar els seus  entorns i de la necessitat de conscienciar-nos de la preservació i cura d’aquests importantíssims indrets naturals de Menorca. La neteja permet mantenir les platges en òptim estat. De fet, de gener a setembre d’enguany, els serveis de neteja han retirat 78.903 bosses de residus.

El vídeo que teniu dalt a la portada és un resum del documental que ha difós el Consell de Menorca. Aquí adjuntam l’enllaç per veure el vídeo complert, el qual vos recomanam:

Servei i manteniment de les platges de Menorca

 

Notícies relacionades

Les Illes Balears cap al residu zero

Presentació de l’estudi “Les Illes Balears cap al Residu Zero. Situació actual i indicadors per a la transició”

El Consell prepara una ordenança que garanteixi l'ús eficient d'aigua a tots els municipis de l'illa

El nou reglament per a l'ús racional i eficient de l'aigua contemplarà el seu cicle integral, penalitzarà l'ús excessiu i establirà una estructura de preus socialment justa