El Consell dóna a conèixer la importància del manteniment de les platges (vídeo)

El Departament de Cooperació Local, que dirigeix Maite Salord, juntament amb Medi Ambient i l’empresa FCC, llancen un vídeo per fer visible la tasca vital del servei i manteniment d’uns dels elements més atractius de l’illa.

08/11/2017

El Departament de Cooperació Local del Consell de Menorca, que dirigeix la consellera i vicepresidenta Maite Salord, juntament amb Agència Menorca Reserva de Biosfera i l’empresa FCC, ha llençat un completíssim vídeo per donar a conèixer la important tasca que es du a terme quant al servei i manteniment de les platges de Menorca, que són un dels elements més atractius i emblemàtics de la nostra illa.

Tanmateix, les cales, arenals i platges de Menorca no són estructures turístiques a disposició dels visitants que es col·loquen i es retiren en funció de la demanda d’estiu. Són entorns naturals amb ecosistemes fràgils que necessiten actuacions molt precises per mantenir-los, conservar-los i evitar l’erosió i deteriorament de cadascun dels seus indrets. Les platges i cales són (i s’ubiquen alhora a) sistemes naturals que tenen el seu curs i els seus cicles biològics, per la qual cosa cal un control que permeti l’equilibri entre la pressió humana de l’estiu i la necessitat de vigilar i afavorir la seva pròpia recuperació i desenvolupament natural.

En aquest sentit, hi ha un element cabdal perquè les platges recuperin els seu millor estat natural, mantinguin el gruix dunar i les aigües esdevinguin netes i transparents: la posidònia. Una part de l’audiovisual explica com la posidònia, planta marina endèmica de la Mediterrània, és responsable de la creació i manteniment de l'arena de les platges de l'illa, amb la clara intenció de conscienciar els banyistes que és una planta necessària i no s'ha de considerar brutícia de la mar. 

Al vídeo-documental, de 15 minuts de durada, s’expliquen també els processos per al manteniment i neteja de platges per part dels serveis tècnics, i diversos experts ens instrueixen sobre els processos naturals i llurs ecosistemes; de la importància de respectar i conservar els seus  entorns i de la necessitat de conscienciar-nos de la preservació i cura d’aquests importantíssims indrets naturals de Menorca. La neteja permet mantenir les platges en òptim estat. De fet, de gener a setembre d’enguany, els serveis de neteja han retirat 78.903 bosses de residus.

El vídeo que teniu dalt a la portada és un resum del documental que ha difós el Consell de Menorca. Aquí adjuntam l’enllaç per veure el vídeo complert, el qual vos recomanam:

Servei i manteniment de les platges de Menorca

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit