Dos anys de feina per veure avançada la resolució de l’atenció sociosanitària

Més per Menorca ha presentat durant aquesta legislatura diverses iniciatives al Parlament que sol·licitaven activar l’antic hospital de Verge del Toro de Maó i resoldre l’atenció geriàtrica

30/10/2017
Reunió anterior a Menorca per perfilar aspectes del Verge del Toro Reunió anterior a Menorca per perfilar aspectes del Verge del Toro

L’ús de l’antic hospital del Verge del Toro de Maó com a centre sociosanitari avança cap a una realitat després que ja s’han aprovat les mesures per rehabilitar la façana i reforçar l’estructura de l’edifici. També avança el fet de poder resoldre la situació de residència geriàtrica a Maó, i a Menorca en general, amb el compromís del Govern i l’Ajuntament de Maó de habilitar els antics quarters de Santiago, protocol aquest que s’ha signat avui mateix.

Durant l’any passat Més per Menorca insistia a l’Executiu d’Armengol per activar alguns temes de Menorca, ja que precisaven més celeritat donada la urgència. Un d’ells era respondre amb les necessitats sociosanitàries de l’illa i al mateix temps treballar amb la rehabilitació de l’antic hospital de Verge del Toro perquè adquirís la condició i ús de centre d’atenció sociosanitària. El 8 de juny de 2016 Més per Menorca presentava conjuntament amb altres grups una Proposició No de Llei per donar-li aquest ús a l’immoble.

El 12 de juny, un volta Més per Menorca surt del Govern, i per no afectar els compromisos adquirits en els Acords pel Canvi, signa amb el Govern balear un nou document d’Acord de Governabilitat perquè, a canvi de mantenir el suport a l’acció de govern, l’Executiu es comprometi a donar sortida a una sèrie de temes que afecten Menorca o els menorquins. Entre els punts de l’Acord de Governabilitat hi ha aquest el relacionat amb el Verge del Toro i les necessitats sociosanitàries i que diu:

· Materialitzar el compromís del Govern a donar un ús a l’edifici Verge del Toro i cobrir les necessitats tant en l’àmbit sanitari com social a l’Illa de Menorca. Aquest objectiu es concreta amb aquests acords:

  1. El Govern es compromet a través d’un conveni o protocol, pactat amb l’Ajuntament de Maó i el Consell de Menorca, a posar en marxa les actuacions necessàries per a habilitar l’edifici de l’antic hospital Verge del Toro per a ús sociosanitari.

  2. En el marc d’aquest conveni o protocol, la Conselleria de Salut iniciarà amb la major celeritat possible, i amb la previsió del 2019, les obres que afecten a la façana i l’estructura, valorades en 2’5 milions d’euros. La resta d’actuacions per habilitar el Verge del Toro per acollir els serveis ara ubicats en diferents edificis dispersos, tots ells vinculats a Salut, es planificaran i especificaran les diferents fases i partides, i es concretaran en l’esmentat conveni.

  3. Per la seva banda, el Govern seguirà negociant amb la TGSS la inclusió de l’ús sociosanitari i residencial del Verge del Toro. .

  4. El Govern es compromet també, a través d’un segon conveni o protocol amb l’Ajuntament de Maó i el Consell de Menorca, a construir una residència social, que cobreixi les necessitats actuals i tengui en compte noves previsions, ubicada a l’edifici Verge del Toro o en un altre espai que posi a disposició l’Ajuntament de Maó.

  5. Ambdós convenis o protocols es signaran dins l’any 2017.

  6. El Govern tractarà de forma conjunta, tant a nivell comunicatiu com de pressupost i gestió, Son Dureta i Verge del Toro (i Can Misses).

El més de setembre de 2016, tant en sessions parlamentàries ordinàries, com en les resolucions i conclusions del Debat de Política General, Més per Menorca va tenir sempre com a referent d’urgència el tema sociosanitari de Menorca.

Ara, amb aquest nou impuls amb la firma del Protocol entre el Consorci Sociosanitari de les Illes Balears i l’Ajuntament de Maó, per a la regularització d’una part del antics quarters de Santiago per ubicar-hi una nova residència geriàtrica, Més per Menorca se sent satisfet de les accions que ha duit a terme per poder resoldre aquest dèficit existent a Menorca quant a l’atenció sanitària. Satisfets també per l’acció del Govern en aquest sentit i perquè aquest va acomplint els acords signats.

Les polítiques de canvi són possibles i treballar pel benestar de la gent també és possible si l’acció governamental té aquesta voluntat. En aquest sentit Més per Menorca vol recordar que el PP i els seus governs (local, insular i balear) van considerar inviable l’ús del Verge del Toro per a l’atenció sociosanitària. Pocs més de dos anys després, les voluntats progressistes ho fan possible.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix que es doti de més especialistes el Servei de Salut Mental de Menorca

Joana Gomila: “La salut mental és un dels reptes més importants al qual hem de donar resposta com a societat”

IMSERSO: Demanam al govern central que augmenti l’oferta de viatges amb origen des de Menorca

El Parlament aprova una proposta de Més per Menorca perquè el governi pagui les despeses dels menorquins que han de passar per Palma per viatjar amb l’IMSERSO

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit