Més per Menorca posa en valor la seva contribució en els èxits del Govern Armengol

Els menorquinistes reclamen, no obstant això, una Llei Educativa i més esforços pel que fa a normalització lingüística

25/10/2017

El diputat i portaveu del grup parlamentari de Més per Menorca, Nel Martí, ha posat en valor aquest dimecres la contribució del seu partit la feina feta pel Govern en el que duim de legislatura.

Martí ha començat la seva intervenció en el Debat sobre orientació política general del Govern recordant la desfeta de la legislatura de Bauzá i “l’inestabilitat de la que veníem”, sobretot pel que fa a Educació, ja que el Govern del PP “no va seure ni una vegada amb la comunitat educativa”. El diputat ha comparat aquesta situació amb “la capacitat de diàleg” del govern actual i dels partits que li donen suport.

En la mateixa línia, el menorquinista ha manifestat que creu que es van complint “els compromisos de canvi" pel que fa a "recuperació de serveis públics, polítiques actives i forma de governar". En aquest sentit, ha recordat “autèntics èxits dels Acords pel Canvi com llei de renda social garantida, l’impost turístic, o la llei de lloguer turístic”. També ha fet esment a què, “gràcies a aquest govern, s’ha fet efectiva una reivindicació històrica: el traspàs de la promoció turística als consells insulars”.

Així mateix, Martí s’ha referit als acords a què la seva formació ha pogut arribar amb el Govern en diverses qüestions relacionades amb l’illa de Menorca: la reforma de Verge del Toro, l’hostatge de 20 places per a malalts i famílies que s’han de desplaçar a Mallorca, el reconeixement dels costos d’insularitat en la formació o la reconversió a gas natural de la central de Maó.

La presidenta també ha reafirmat el seu compromís, en el torn de rèplica a Més per Menorca, a posar en marxa l’Escola d’Hosteleria de Ciutadella, els quarters d’Es Castell i a la reforma de la llei de capitalitat –perquè els estudiants menorquins tenguin accessos a les mateixes bonificacions que els residents quan es traslladen a Palma–entre d’altres.

Malgrat la satisfacció, Martí ha encoratjat el Govern a impulsar, amb urgència, una Llei Educativa i a apostar fort per la normalització de llengua catalana: “No podem oblidar les 100.000 persones que varen sortir al carrer l’any 2015 contra el TIL i a favor d’una educació de qualitat”. En aquest punt, s’ha dirigit al conseller Martí March i li ha recordat la necessitat d’aconseguir l’estabilitat més enllà del pacte social. De la mateixa manera, Martí ha demanat al Govern que segueixi reclamant a Madrid la tarifa màxima de 20 euros entre illes i ha insistit en la precarietat de la connectivitat  de Menorca.

 

Notícies relacionades

El Parlament dona llum verda al pla de xoc en habitatge de Més per Menorca

La proposta impulsada pels menorquinistes insta al Govern a exercir el dret de tanteig i retracte en les dues promocions de pisos en subhasta de Maó i Alaior

Més per Menorca proposa un pla de xoc contra l’habitatge buit

Josep Castells: “Volem estar per damunt del show parlamentari. Venim a guanyar-nos el sou que ens paguen els ciutadans, vetlant pels seus interessos”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit