Més per Menorca demanarà la dimissió de Bauzá i Antich si voten a favor d’aplicar el 155

Els menorquinistes també volen que els tots dos compareguin de manera urgent per explicar la seva actuació al Senat

24/10/2017
Francesc Antich i José R. Bauzá, senadors de la CA Francesc Antich i José R. Bauzá, senadors de la CA

Més per Menorca demanarà la dimissió de José Ramón Bauzá i Francesc Antich si voten al Senat a favor d’aplicar l’article 155 a Catalunya a finals d’aquest mes –quan la cambra de representació territorial dugui a ple la feina de la Comissió General de Comunitats Autònomes amb les mesures proposades pel Govern espanyol.

El diputat menorquinista Nel Martí ha afirmat que tant Bauzá com Antich «haurien de respectar la voluntat del Parlament de les Illes Balears» que s’ha mostrat contrari a l’aplicació del 155 al Principat.  Martí ha sentenciat que, en cas que siguin incapaços de votar d’acord amb la veu majoritària del Parlament, «haurien de dimitir».

En qualsevol cas, Més per Menorca demana la compareixença urgent dels senadors perquè expliquin la seva posició i vot, i si aquest últim respon a  la voluntat de la majoria del Parlament de les Illes Balears o al criteri del seus partits.

Més per Menorca ja va presentar una proposta de modificació del reglament del Parlament (article 189.3 i 4) per canviar el sistema de designació dels senadors autonòmics. En aquest sentit, la proposta contempla que hagin de ser elegits «per la majoria favorable de les tres cinquenes parts dels diputats de la Cambra» i no amb criteris partidistes. Això garantiria que els posicionaments del Parlament fossin respectats pels senadors i que aquests no defenssassin els interessos dels partits sinó que actuassin d’acord amb la veu de la majoria dels ciutadans i ciutadanes de les Balears.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix un acord al Parlament per activar el Centre Integrat d'FP des Castell

El Parlament de les Illes Balears aprova una iniciativa de Més per Menorca per instar el Govern a dur a terme el projecte

El Govern encara no ha posat en marxa el programa de lloguer segur

Josep Castells: “el PP ha fet moltes promeses en matèria d’habitatge, però la realitat és que la situació a les Illes Balears no ha fet més que empitjorar”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit