El Govern de Canàries s’interessa pel procés de nominació de la Menorca Talaiòtica

Miquel Ángel Clavijo, director General de Cultura, i Desireé González, cap del Patrimoni Cultural del govern canari, visitaren l’illa de Menorca

23/10/2017

El Govern de Canàries s’ha interessat per conèixer els procediments que duu a terme el Consell de Menorca respecte l’expedient de la denominació de Menorca Talaiòtica a la Candidatura de Patrimoni Mundial.

Miguel Ángel Clavijo, director General de Cultura, Desireé González Hernández, cap de secció de Patrimoni Cultural del Govern de Canàries, acompanyats per Patricia Masset Paredes, del gabinet de premsa de la Conselleria, van ser atesos a Menorca pel conseller de Cultura i Patrimoni Miquel Àngel Maria i per membres del Comitè Tècnic de la Candidatura. Els representants canaris es van interessar pels béns de la candidatura de la Menorca Talaiòtica; el procediment, la seva gestió i la feina que s'està fent en la redacció de l'expedient per a la UNESCO.

El motiu principal és que la comunitat autònoma de Canàries té en marxa també una candidatura a patrimoni mundial, amb el títol «Risco Caído y los espacios sagrados de montaña de Gran Canaria», tot i que en el seu cas es tracta d'una candidatura de paisatge cultural, mentre que la candidatura menorquina es presenta com a sèrie de béns. Tot i així, la conselleria de Cultura del govern canari ha volgut conèixer de primera mà el model de gestió del patrimoni històric que s'aplica a Menorca.

Clavijo va indicar que es pretén iniciar una línia de col·laboració en la gestió del patrimoni dels dos arxipèlags i en concret amb especial atenció amb Menorca, ja que de cuya gestión tenemos mucho que aprender y compartir, a través de estos contactos en los que podemos intercambiar experièncias  en el marco de nuestros modelos de gestión”. També va indicar que està prevista una nova visita a Menorca però amb tècnics del seu Departament “para profundizar  en estos aspectos,  “así como en el encaje diferenciado del hecho insular con el Estado, en el ámbito de las políticas de gestión del patrimonio”.

Durant els dos dies d’estada a Menorca, el representants del govern canari van mantenir reunions de feina, alhora que van visitar diferents jaciments arqueològics de l’illa.

El mateix dissabte migdia van oferir una roda de premsa as Mercadal per donar a conèixer la trobada entre els representants dels dos arxipèlags, a la qual també hi va assistir la directora General de Cultura del Govern balear, Joana Català.

 

Restauració del recinte de Taula de Torre d’en Galmés

Per altra banda, la setmana passada també van finalitzar les feines de restauració del recinte de taula de Torres d’en Galmés i al cercle nº 6 del mateix jaciment (*). Aquest recinte havia estat excavat per Joan Flaquer els anys 50 del segle passat i després per Guillem Rosselló als anys 70.

Durant aquesta actuació, que s’ha desenvolupat durant els darrers mesos, s’ha hagut de consolidar el capitell, que es trobava fragmentat en dues parts i altres feines a l’interior. També s’han portat a terme feines de restauració al Cercle 6, una de les cases del període talaiòtic final de la part sud del poblat. Durant aquest estiu, per tant, s’han consolidat murs i s’han restituït al seu lloc alguns elements que havia estat necessari extreure durant el procés d’excavació. Finalment, s’han mogut algunes grans pedres que s’havien extret durant l’excavació d’aquesta zona del poblat i que s’havien anat dipositant a l’entorn de la casa.

*Podeu veure fotos de les actuacions clicant a la dreta de la fota de dalt.

 

Notícies relacionades

Esteve Barceló pren possessió com a conseller de Més per Menorca

La consellera Noemí García es converteix en la portaveu del grup menorquinista al Consell Insular

Més per Menorca: "Tenim un equip de govern sense rumb ni pressupostos, que viu d'anuncis i rendes"

El partit menorquinista denuncia la manca d'iniciativa del PP al Consell Insular, que mentre critica la feina dels dos darrers mandats no fa altra cosa que continuar projectes començats per l'anterior equip de govern

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit