El Govern es compromet a declarar l’Illa de l’Aire reserva marina, una petició del Consell

El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha respost a una pregunta que li ha fet el diputat de Més per Menorca Nel Martí i ha assegurat que la reserva serà una realitat abans que acabi la legislatura

19/10/2017

El Govern de les Illes Balears s’ha compromès aquest dimarts a declarar reserva marina l’Illa de l’Aire. El conseller de Medi Ambient Vicenç Vidal ha dit que la reserva serà una realitat abans que acabi la legislatura.  Ho ha afirmat en resposta a una pregunta del diputat menorquinista Nel Martí, que s’ha interessat per saber quina és la voluntat del Govern, en quina situació es troba i quins terminis s’han fixat perquè l’Illa de l’Aire sigui reserva marina.

Martí ha recordat que la supervivència de la pesca a Menorca ( no només la professional, sinó la recreativa o el busseig) passa per una bona conservació dels recursos marins i d’una explotació racional d’aquest: “De l’estat dels recursos pesquers depèn la supervivència d’un sector estratègic per a la sostenibilitat a Menorca”.

El diputat també ha recordat que les reserves marines són una eina “molt important per a la gestió pesquera, que s’ha mostrat eficient per tal de recuperar les poblacions de peixos i la conservació del Medi Marí” i ha explicat que les aigües que en volten l’Illa de l’Aire constitueixen, en aquest sentit, “una zona d’alt valor en recursos marins, no només per la seva diversitat sinó també les praderes de posidònia o la presència de la Pinna Nobilis (nacra), en perill d’extinció”.

Fa molts anys que des de Menorca s’està reclamant una reserva marina a la zona Sud-est de l’illa (abans fins i tot que Menorca Reserva de Biosfera, l’any 1993). Des de fa temps existeix la inquietud, tant per part de les administracions menorquines com per part d’altres col·lectius (GOB, IME, Confraria de pescadors de Maó, Ajuntament de Sant Lluís, Amics de la Mar de Maó, etc.) de crear una reserva marina en aquesta zona.

Aquest dilluns el Consell de Menorca va expressar la seva voluntat d’iniciar els tràmits per a declarar les aigües interiors de l’Illa de l’aire com a reserva marina, perquè s’integri dins la Xarxa de Reserves Marines de les Illes Balears, coincidint amb la zona d’aigües interiors del LIC aprovada l’any 2006.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix que es doti de més especialistes el Servei de Salut Mental de Menorca

Joana Gomila: “La salut mental és un dels reptes més importants al qual hem de donar resposta com a societat”

IMSERSO: Demanam al govern central que augmenti l’oferta de viatges amb origen des de Menorca

El Parlament aprova una proposta de Més per Menorca perquè el governi pagui les despeses dels menorquins que han de passar per Palma per viatjar amb l’IMSERSO

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit