El Fons de l’Impost Turístic atorga més de 9 milions d’euros per a 10 projectes de Menorca

La consellera de Cooperació Local, Maite Salord, destaca que s’ha aconseguit el 14% del total, “que està per damunt del que ens corresponia i també dona sortida a les propostes dels ajuntaments”.

16/10/2017

La Comissió del Pla Anual de l’Impost de Turisme Sostenible ha acordat avui matí a Palma l’adjudicar 9 milions d’euros als projectes presentats per Menorca per a inversions en patrimoni i mesures de millora mediambiental, entre altres, corresponent a la convocatòria de 2017.

Menorca veu incrementada així el finançament de molts projectes que sense la implantació del nou tribut turístic haguera estat impossible de finançar. La recaptació que suposa l’ecotaxa d’ençà el juliol de 2016 motiva la inversió per a millores considerables a tot el territori insular.

Maite Salord, vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local del Consell, es mostra satisfeta per l’adjudicació dels projectes. A més dels presentats per Menorca, “el Govern balear també invertirà en altres projectes a Menorca com paisatge agrari, mobilitat elèctrica o millores al Parc des Grau”, ha dit Salord. La suma total representa un 14’17% del finançament, “que està per damunt del que ens corresponia i per tant es tracta d’una quantitat que satisfà les expectatives que teníem i s’ha acomplert també el compromís que teníem amb les propostes dels ajuntaments, que l’any passat van quedar fora i que atenen a finalitat de millora del cicle de l’aigua i al patrimoni”.

Salord ha participat avui amtí a la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible on s’han aprovat els 10 projectes dels 17 presentats pel Consell Insular de Menorca amb càrrec a aquest Pla Anual. El resultat és que el Govern de les Illes Balears accepta un finançament per valor de més de 5’6 milions d’euros quant a les propostes menorquines.

Els projectes aprovats contenen dues propostes de la institució insular:

1-Rehabilitació de la finca de Milà Nou per a la creació d’un centre d’interpretació del camp de Menorca” per valor de 128.011 euros

2-Menorca Territori Viu: Menorca Smart Island  amb un import de 665.240 euros.

El vuit projectes dels ajuntaments aprovats avui matí, i  van ser presentats com a propis del Consell, són els següents:

- Sant Lluís:  “Electrificació del pou de bombeig d’aigua potable al Camí de Biniparratx” (129.873,76 euros)

- Es Castell: “Projecte de dotació i reformes del nucli urbà de Sínia Riera” (393.149,49 euros)

- Maó: “Instal·lació d’una planta desnitrificadora a la zona de Malbúger” (624.916,80 euros)

- Alaior: “Adquisició de 6 immobles que confronten amb el Claustre de Sant Diego” (841.266 euros)

- Es Mercadal: “Adquisició d’un terreny per a la construcció d’un Centre d’Interpretació  de la Costa de Menorca i la Reserva Marina de Fornells” (1.614.221 euros)

- Ferreries: “Substitució parcial de la xarxa d’abastament d’aigua potable” (182.400 euros)

- Ciutadella: “Recuperació i rehabilitació de les murades. Bastió des Governador i Reial Alcàsser” (532.632 euros)

- Es Migjorn Gran: “Millora de les instal·lacions del tram sud del Carrer Major” (493.262,91 euros).

Una suma total de 5,6 milions d’euros de forma directe. Mentre que el Govern de les Illes Balears, per la seva part també destina finançament  a més en projectes d’àmbit balear que impliquen destinar també uns 4 milions més a Menorca.

D’altra banda, el Consell de Govern va autoritzar divendres passat el pagament del 100% de les ajudes sol·licitades pel Consell Insular de Menorca per finançar quatre projectes mitjançant el fons per afavorir el turisme sostenible corresponent al Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible de 2016 i que sumen entorn els 800.000 euros.

El pagament anticipat de les ajudes corresponen als projectes següents:

1. La consolidació de la murada oest del castell medieval islàmic de Santa Àgueda (Ferreries), per un import de 118.089,59 euros.

2. El Pla d’Actuacions de Gestió i Recuperació del Camí de Cavalls, per un import de 260.695,99 euros.

3. La rehabilitació de la torre de defensa de Sanitja (Es Mercadal), per un import de 250.116,41 euros.

4. La rehabilitació de la torre de defensa Rambla (Maó), per un import de 177.054,56 euros.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit