Setena campanya d’excavacions arqueològiques al Coll de cala Morell

El conseller Miquel Àngel Maria explica que el projecte Entre Illes també inclou el jaciment de sa Ferradura de porto Cristo i compta amb l’ajut dels consells insulars i els ajuntaments de Ciutadella i Manacor. (Més fotos sobre la fletxa)

15/10/2017

L’assentament prehistòric del Coll de cala Morell, al nord del terme municipal de Ciutadella, és protagonista de la setena campanya d’excavació. Un treball emmarcat en el projecte Entre Illes que comparteixen arqueòlegs de Menorca i Mallorca. Aquesta iniciativa començà l’any 2011 i compta amb l’ajut institucional dels respectius consells insulars, així com el suport dels ajuntaments de Ciutadella i Manacor i l’aportació tècnica del Museu d’Història de Manacor. Els directors i responsables d'aquest projecte són els arqueòlegs Montserrat Anglada i Maria José León, de Menorca; i Damià Ramis i Magdalena Salas, de Mallorca.

La iniciativa comprèn, a més del jaciment de cala Morell, el de sa Ferradura de Manacor, amb la finalitat d’investigar les característiques comuns d’ambdós llocs com a assentaments costaners i aïllats durant l’edat del bronze a les Illes Balears. El Consell de Mallorca destina 8.800 euros a les feines de laboratori que representen les troballes, mentre que el Consell de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella aporten 8.700 i 1.500 euros respectivament per a la investigació arqueològica. Dos llocs investigats on l’activitat humana s’hi desenvolupà fa més de 3.000 anys.

El passat divendres es realitzà una visita al Coll de cala Morell per part dels dos consellers de cultura de Menorca i Mallorca, Miquel Àngel Maria i Francesc Miralles respectivament. Arran d’aquesta visita al nord de Ciutadella el conseller menorquí va explicar que “aquest és un bon exemple de col·laboració entre les dues illes ja que permet anar més enllà d’un jaciments en particular i estableix relacions amb una visió més àmplia de la prehistòria de les Illes”. També apuntà que l’objectiu del projecte és estudiar els assentaments costaners durant l’Edat de Bronze de Cala Morell a Menorca i sa Ferradura de Porto Cristo, al terme de Manacor.

Des de Més per Menorca s’aposta perquè el patrimoni “no sigui la germana pobre de les polítiques públiques i des del Consell anam avançant lentament perquè Menorca sigui una illa de referència en gestió, conservació i investigació del patrimoni històric i arqueològic”, indicà Miquel Àngel Maria.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca avisa que el pressupost del Consell desmantella el departament d’Habitatge

Els menorquinistes demanen que Vilafranca no retalli un 60% del pressupost en Habitatge

El pressupost del Consell no dóna resposta a les necessitats dels menorquins i menorquines

Elimina la gratuïtat del transport públic i fomenta la massificació turística

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit