L’Assemblea debat les ‘estades turístiques’ i rebutja la violència policial al referèndum català

L’encaix jurídic del lloguer d’habitatges per a ús turístic i les seves zones urbanes d’aplicació van centrar gran part del debat entre els assistents (veure més fotos clicant la fletxa dreta)

03/10/2017

Més per Menorca va celebrar ahir as Mercadal una assemblea per debatre i analitzar idees sobre les “estades turístiques”. Tot i que l’assistència no va ser massiva, sí va ser intensa i interessant.

Es tracta d’un tema complex que va quedar a ralentí al Parlament de les Illes Balears, ja que no es va poder avançar gaire en la regulació d’aquesta nova forma jurídica en el marc de la Llei de Turisme. Les zones, la durada o la compatibilitat i conveniència entre el que és el lloguer turístic en nuclis poblacionals i l’habitatge habitual dels residents, van ser els punts més debatuts.

Les aportacions i reflexions va ser diverses, tot i que quedà constància de la complexitat per regular i normativitzar aquesta activitat. Una pràctica d’arrendament turístic que, si bé és té constància de dur-se a terme, no té encara un marc clar de legalitat per fer-hi front d’una forma ordenada i segura. Els òrgans motors de Més per Menorca van recollir les aportacions fetes i segueixen ara treballant per tancar un argumentari al respecte.

Per altra banda, els presents van valorar els fets ocorreguts en la jornada del referèndum català del passat dia 1 d’octubre. De forma unànime, i sense cap tipus de discrepància en res, van condemnar l’actuació improcedent i de formes brutals i repressives que va utilitzar la policia espanyola a moltíssims espais electorals davant una població pacífica que va acudir a les urnes amb l'única intenció de votar i de protegir els espais.

L’Assemblea també va valorar positivament l’actitud passiva de centenars de milers de catalans i catalanes per intentar fer possible que fos una jornada normal, cívica i democràtica per a la ciutadania, però que va ser greument alterada per la violència desmesurada dels escamots de la Guàrdia Civil i Policia Nacional abillats per a la repressió i per a una actuació que era innecessària.

Alhora, també es va plantejar la reflexió del que signifiquen el fets ocorreguts el passat diumenge i el propi procés catal al sí de Més per Menorca, i quina transcendència pot tenir per a la nostra illa i el menorquins.

Notícies relacionades

Ara Més - Ara Repúbliques comença la campanya per ser la veu de les Illes Balears a Europa

Emma Navarro: "Europa ha d'escoltar els problemes particulars que tenim a les illes, no volem ser ciutadans de segona"

Més per Menorca demana al Govern l'adquisició del jaciment talaiòtic de Binissafullet amb l'ITS

Els menorquinistes exigeixen al Govern i al Consell Insular que actuïn amb fermesa per frenar la mercantilització de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit