Més per Menorca demanarà al Parlament que insti el Govern d’Espanya a “alliberar Piolín”

Els menorquinistes presenten aquest dimarts esmenes a una Proposició no de llei del Grup Mixt, a través de les quals també volen que es rebutgi l’actuació “desproporcionada i violenta" dels cossos i forces de seguretat de l’Estat.

02/10/2017

Els diputats de Més per Menorca demanaran aquest dimarts, a través de les esmenes a una Proposició no de llei (PNL) del Grup Mixt relativa a la situació a Catalunya, que el Parlament de les Illes Balears insti el Govern d'Espanya “a alliberar a Piolín del vaixell-dormitori de les forces armades que durant el procés referendari han actuat per a reprimir el dret democràtic dels catalans i catalanes de votar i opinar sobre el futur de Catalunya”.

Les esmenes de Més per Menorca a la PNL que presenta Ciudadanos a través del Grup Mixt també demanen al Parlament que expressi el seu “total rebuig” a l'actuació “desproporcionada i violenta” del Govern d'Espanya i dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, “per a impedir el desenvolupament pacífic i democràtic de la consulta per a l'autodeterminació de Catalunya”.

A més, els menorquinistes volen que el Parlament manifesti la seva admiració i el seu reconeixement al Govern de la Generalitat i al poble de Catalunya “per haver estat capaç de dur a terme, de forma democràtica i pacífica, amb tota l'oposició i repressió per part del Govern d'Espanya, una consulta referendària sobre la futura organització política del país”.

De la mateixa manera, es pretén que el Parlament de les Illes Balears insti el Govern d'Espanya “a reconèixer la voluntat expressada en el referèndum d'autodeterminació de Catalunya i a negociar amb el Govern de la Generalitat una transició pacífica en la constitució del nou estat”. 

 

Notícies relacionades

Eixigim que AENA respecti el Parlament i construeixi una nova torre de control

Consideram que també cal escoltar els sindicats quan afirmen que no hi ha temps material per formar els professionals i complir el termini d’entrada en funcionament de manera segura de la torre de control remot