Consell i Ajuntament explicaran la gestió d’accessos a les platges naturals de Ciutadella

Serà en una jornada el proper 11 de novembre a la Casa de Cultura. La directora general de Patrimoni Natural de la Xunta de Galícia, Ana María Díaz, parlarà del funcionament de la popular Praia das Catedrais.

02/10/2017
Entrada als aparcaments de les platges del sud de Ciutadella Entrada als aparcaments de les platges del sud de Ciutadella

El Consell de  Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella organitzen per al proper dia 11 de novembre una jornada informativa per donar a conèixer la gestió que s’ha duit a terme aquest passat estiu en els accessos a les platges naturals del sud del municipi de Ponent. A la xerrada explicativa també es donaran a conèixer algunes propostes de futur per millorar la accessibilitat, la seguretat i vetlar per mantenir l’equilibri entre el que ha de ser la preservació d’un espai natural i la pressió humana a través de mesures de control en l’entrada de visitants.

En el marc del problema que representa la saturació de vials i massificació de les platges de Ciutadella, ha estat convidada a la jornada la directora general de Patrimoni Natural de la Xunta de Galícia, Ana Maria Díaz, qui dissertarà sobre l’experiència i gestió de la coneguda i popular Praia das Catedrais, una platja natural d’un alt atractiu paisatgístic que està molt controlat a causa del gran interès turístic que genera.

De fet, i arran de la saturació de vehicles als camins del sud de Ciutadella durant els estius dels darrers anys, el Departament de Mobilitat del Consell ja treballa, conjuntament amb l’Ajuntament de Ciutadella, en mesures i actuacions per millorar la situació creada amb  noves propostes que també seran explicades a aquesta jornada. Una d’aquestes noves mesures és la implantació d’un servei de bus-llançadora amb la finalitat de reduir la pressió de trànsit de vehicles particulars. Aquest fet implica la modificació puntual dels usos que contempla el Pla Especial de les Àrees Naturals d’especial Protecció (ANEI).

El conseller de Mobilitat, Miquel Preto s’ha pronunciat al respecte explicant que “cal tenir en compte que les platges tenen una capacitat limitada i que els aparcaments estan dimensionats a aquesta. Augmentar el nombre d'aparcaments implicaria, automàticament, la saturació de la platja i, amb ella, posar en risc els seus valors naturals i impedir als usuaris el seu gaudi”.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit