Més per Menorca ha repartit aquest dissabte als vianants de la Plaça del Peix de Ciutadella receptaris amb «producte sa i local». Ho ha fet per posar en valor la importància del sector primari per diversificar l’economia, una de les obsessions dels menorquinistes.
A la cara del davant dels receptaris, hi havia una recepta de cuina que es pot fer amb producte sa, local i de temporada; darrere, les ‘receptes polítiques’ per enfortir el sector, han explicat.
Entre les mesures proposades en aquest àmbit, el candidat al consell insular, Josep Juaneda n’ha destacat una de «molt ambiciosa»: duplicaran la dotació anual del Contracte Agrari de la Reserva de Biosfera, «de manera que passarem de 900.000 euros a 2 milions a partir de 2024».
Més per Menorca també donarà un nou impuls al portal d’Agroxerxa per fer possible que es puguin comprar productes a través d’aquesta pàgina web; crearan el Campus universitari i empresarial per a la innovació agroalimentària i fixaran un límit a les places turístiques en agroturismes i en hotels rurals, de tal manera que no es puguin donar d’alta noves places si abans no se’n donen de baixa.
Aquesta proposta se suma a d’altres ja anunciades respecte del sector primari com la creació d’un obrador col·lectiu de transformació alimentària, en el qual cada productor tengui la possibilitat de donar sortida als seus productes o l’increment del producte locals als menjadors públics.
Juaneda ha insistit que, «a més del sector de les noves tecnologies o el sector cultural, el sector primari està cridat a ser fonamental per a la diversificació econòmica».
Els menorquinistes adverteixen que la supressió de la Comissió de Medi Ambient agreujarà els problemes ambientals que pateixen les illes com l’abastiment de recursos com l’aigua per la falta de planificació i control
Navarro: “Hem de fer sentir la veu de Menorca a Europa, ja que la insularitat és present a tots els reptes i problemes que tenim, com l’habitatge, la mobilitat o l’excessiva dependència del turisme”