Condemnam la violència exercida per l’Estat espanyol contra la societat civil catalana

COMUNICAT de Més per Menorca. Veure VÍDEO

01/10/2017

Més per Menorca denuncia i condemna la violència usada per les forces policials de l’Estat espanyol contra la població civil catalana, que avui ha sortir als carrers de Catalunya per exercir el dret democràtic de vot. De cap de les maneres es justifica l’agressivitat utilitzada pels cossos de la Guardia Civil i Policia Nacional contra persones de tota edat i condició que s’han reunit a les portes dels centres electorals per facilitar i garantir el normal procés de les votacions.

Les forces policials espanyoles han actuat d’una forma provocadora, generant tensió i utilitzant mètodes de força de repressió física totalment desproporcionats contra la societat civil catalana que ha sortir a votar pacíficament i democràtica. Els escamots dels cossos de l’Estat han alterat la pau i l’ordre social amb la seva actitud repressiva i violenta en tost de vetlar per la seguretat i l’ordre dels qui, tranquil·lament han sortit de casa seva, novament de forma pacífica, per exercir un dret democràtic que el Govern espanyol i el Poder Judicial neguen.

Davant la vergonyosa i escandalosa actuació policial duta a terme avui arreu de tota Catalunya, Més per Menorca demana responsabilitats al Govern espanyol i al seu president Mariano Rajoy. La decisió mantinguda pel màxim responsable de l’Executiu espanyol ha portat a viure un jornada electoral a Catalunya que mostra al món sencer la seva miserable postura i la seva nul·la visió democràtica que té el Govern espanyol envers milions de ciutadans que no demanen altra cosa que votar en un referèndum.

Davant la irresponsabilitat d’aquest govern repressiu contra una clara majoria de la societat civil catalana, Més per Menorca demana la dimissió de Mariano Rajoy i de tot el seu equip de govern.

Alhora, i donada la imatge de violència que han donat les forces policials espanyoles, demanam la intervenció urgent de la Comissió Europea en l’afer democràtic del referèndum de Catalunya per fer valer els Drets Humans i fer complir els Drets Fonamentals, Polítics i Civils que contemplen la Carta de les Nacions Unides i els seus Tractats Internacionals.

 

Notícies relacionades

Illes i l'aplicació de restriccions als no residents com a forma de garantir l'accés a un habitatge

Més per Menorca i l'ALE organitzen una jornada sobre els problemes de l'habitatge a les illes europees

Més per Menorca: "Quan el PP toca poder, la primera víctima sempre n'és la llengua"

Aquesta decisió no té com a objectiu millorar la sanitat, sinó atemptar contra els drets lingüístics de tots els catalanoparlants de les Illes Balears

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit