Miquel Maria: “Volem donar un nou impuls a la Normalització Lingüística a Menorca”

El conseller insular de Cultura assisteix a una Jornada de Dinamització Lingüística amb la voluntat d’aplicar noves actuacions a la nostra illa

28/09/2017
Miquel Àngel Maria Miquel Àngel Maria

El conseller de Cultura i Patrimoni del Consell  de Menorca, Miquel Àngel Maria, ha assistit a la Jornada de Dinamització Lingüística que ha organitzat la Direcció General de Política Lingüística del Govern balear. Ho ha fet acompanyat de les dues responsables del Consell en matèria lingüística, Eva Florit i Pilar Vinent.

La intenció de Maria és impulsar nous programes i actuacions a Menorca per redreçar polítiques de normalització de la llengua catalana, que l’anterior Govern Bauzá va enderrocar. “Tota la feina feta gairebé en trenta anys va quedar desfeta durant l’anterior legislatura, es va tirar tot per terra. I tot el que es desmunta és més mal de muntar-ho després. Ara intentam aixecar aquesta paret, prendre noves iniciatives perquè queda molt feina per fer”. a pesar que Menorca és l’illa balear millor posicionada en aquest sentit, ha afegit el conseller.

La jornada, celebrada a l’Arxiu del Regne de Mallorca, ha tingut una densa agenda en comunicacions; una part per a les actuacions en la matèria i l’altra per a la reflexió. S’han ofert diverses xerrades en diferents camps de la llengua i s’han explicat iniciatives duites a terme en els diferents municipis de les Illes. En el cas de Menorca, Pilar Vinent i Eva Florit han parlat dels “tallers de rebosteria” i de la “Fira del Llibre en català”.

Miquel Àngel Maria ha valorat positivament la Jornada “perquè es posen en comú experiències de contractació, tramitació, sensibilització, etc... en matèria de normalització lingüística”. Les sessions han comptat amb professionals de la llengua de diferents administracions, per aportar coneixement i noves iniciatives en diferents línies d’actuació.

El conseller de Cultura ha aprofitat per entrevistar-se amb la directora de Política Lingüística, la menorquina Marta Fuxà, per poder dur a terme algunes accions a Menorca.

Aquest nou impuls en la normalització lingüística concorda amb la feina feta al Parlament, on el diputat de Més per MenorcaNel Martí, ha aconseguit que la llengua catalana sigui un requisit a la sanitat pública.

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit