Nel Martí fa una valoració positiva del decret de català a la sanitat acordat pel Govern

Més per Menorca es mostra satisfet perquè es recupera, com a element argumental, que el català sigui requisit, el criteri defensat pels ecosobiranistes.

27/09/2017

Més per Menorca valora positivament la proposta de decret que han acordat les conselleries de Salut i de Cultura, Participació i Esports i  que regula la capacitació lingüística dels professionals del Servei de Salut.

El diputat menorquinista Nel Martí s’ha mostrat “satisfet” en conèixer la notícia, ja que l’esborrany “recupera com a element argumental el requisit de català”, que era un principi bàsic dels Acords pel Canvi i el criteri defensat per Més per Menorca, paraules que ha pronunciat també davant les càmeres d'IB3 TV, com podeu veure al vídeo de dalt.

Martí ha apuntat que, “malgrat que s’incorporarà una certa flexibilitat” — ja que es donarà un temps de marge perquè, en algunes circumstàncies, els professionals puguin aprendre la llengua—, “no es perdrà de vista l’element rector de la política lingüística”, és a dir, que “el català ha de ser la llengua bàsica de relació entre l’usuari i el professional”.

En aquest sentit, el  Govern ha informat que el Servei de Salut i la Direcció General de Política Lingüística han acordat que en les convocatòries de selecció de categories sanitàries en què hi hagi mancança o insuficiència de professionals, les persones que no hagin pogut acreditar el nivell de català exigit seran admeses en la convocatòria sempre que el nombre de les places ofertes sigui superior al nombre de participants. En aquests casos, aquestes persones disposaran d’un termini de dos anys per acreditar-lo des del moment en què prenguin possessió de la plaça.

Més per Menorca es congratula que el Govern hagi decidit respectar el dret de tots els ciutadans de les Illes Balears de ser atesos en la llengua pròpia.

 

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa que es pugui fixar un límit al desembarcament de visitants per Sant Joan

Més per Menorca presenta al·legacions al projecte de decret de transport marítim que impulsa el Govern

Més per Menorca lamenta que la nova llei no garanteixi prou autogovern per als consells

El partit menorquinista també critica el Govern d’Armengol per haver pactat aquesta norma amb el PP abans que amb l’esquerra