Més per Menorca demana que no cessin les desconnexions insulars d’IB3 ràdio durant l’estiu

El director general d’ens públic , Andreu Manresa, va respondre a la Comissió de control de l'ens públic, que l’aturada de les emissions locals són per motius laborals, “perquè l’estiu l’estructura dels mitjans s’aprima”

25/09/2017
Pep Castells Pep Castells

"Per quin motiu IB3 ràdio va deixar de fer les desconnexions amb Menorca i Eivissa dels informatius del matí i el migdia durant els mesos de l'estiu".

Aquesta ha estat la pregunta oral que ha formulat el diputat de Més per Menorca, Josep Castells, al director general de la Ràdio i Televisió Pública de les Illes Balears, Andreu Manresa.

Castells vas recollir una queixa informativa la qual demanava explicacions per l’aturada de les desconnexions per als informatius i programació locals. D’aquí que el diputat enregistràs una pregunta al respecte a la Comissió de Control de l’Ens Públic de la Ràdio Televisió  de les Illes Balears.

A la pregunta oral del diputat menorquinista, Manresa va resposndre que “els motius són de caràcter laboral i que és un clàssic en els mitjans que a l'estiu aprimi l'estructura”. Ha dit també que amb la seva arribada a la direcció general “es van recuperar les desconnexions territorials, que s'havien deixat de fer”, com a mostra del seu compromís amb la informació de cada una de les illes. Manresa insistí que encara que no es fessin les desconnexions, les informacions de Menorca, Eivissa i Formentera van ser presents a les notícies com sempre. "no hem tancat cap finestra", indicà el director general.

Castells va replicar que “també és veritat que els informatius volen ser el buc insígnia i és una de les principals raons de ser d’IB3”  i, per tant, “és sorprenent que s'hagi optat a retallar per aquí”. També li ha comentat que “queda clar que el cessament de les desconnexions suposa un empobriment de la informació de cada una de les illes”, ja que si fos igual fer-les o no fer-les, no es farien mai i no es plantejaria la pregunta. "Potser no han tancat la finestra, però si que l'han ajustada un poc", va afegir Castells.

El diputat de Més per Menorca va demanar a Manresa “el màxim esforç per mantenir aquestes desconnexions, com una manera d'afavorir, no només l'espai comunicatiu balear, sinó l'ecosistema comunicatiu de cada una de les quatre illes”.

 

Notícies relacionades

L’aprovació de la Llei Menorca Reserva de Biosfera és un èxit i una fita històrica

Cal recordar que no hi hauria hagut llei si no fos perquè Més per Menorca es va plantar el mes d’abril

La Llei Reserva de Biosfera que aprovarà el Parlament serà la mateixa que va sortir del Consell

Més per Menorca ha aconseguit que es mantingui la possibilitat de limitar l’entrada de cotxes aquest mateix estiu