El Parlament condemna l’estat d’excepció encobert a Catalunya, a instàncies de Més per Menorca

La cambra autonòmica accepta una esmena dels menorquinistes que rebutja la persecució de llibertats fonamentals per impedir el Referèndum d’Autodeterminació.

19/09/2017
Pep Castells, diputat de Més per Menorca Pep Castells, diputat de Més per Menorca

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimarts una Proposició No de Llei que, entre altres qüestions, expressa el seu rebuig a què “amb l’excusa d’evitar la celebració del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya es dificulti o persegueixi l'exercici dels drets fonamentals com la llibertat d'expressió, la llibertat d'informació i el dret de reunió pacífica" i, en conseqüència, "insta el Govern de l'Estat a deixar d'instrumentalitzar la Fiscalia per afrontar conflictes de naturalesa política”.

El diputat menorquinista Josep Castells ha aprofitat la seva intervenció a la sessió plenària per denunciar "la crisi de drets i llibertats fonamentals" a Catalunya. Castells ha recordat que "s'estan tancant pàgines web; s'estan donant ordres a operadors de telefonia perquè impedeixin els seus clients d'accedir a continguts d'internet; hi ha prohibició o pertorbació d'actes". En aquest sentit ha afegit que també estem assistint "a la intimidació i amenaces a mitjans de comunicació pels continguts que publiquen".

Durant el seu parlament, Castells ha mostrat a la cambra la portada d'una publicació de l'entitat Òmnium Cultural que ha estat segrestada pel sol fet de "parlar de democràcia" alhora que ha interpel·lat el diputat de Ciudadanos Xavier Pericay amb la pregunta: "Què el molesta d'aquesta publicació?". Pericay ha contestat en veu alta que estava fora de la llei, a la qual cosa Castells ha replicat: "La democràcia està fora de la llei?", el que ha resultat en un fort aplaudiment de la sala.
L'esmena de Més per Menorca s'ha aprovat en el context d'una Proposició No de Llei del grup parlamentari Podem Illes Balears, relativa a les garanties i independència  del Poder Judicial, amb 20 vots a favor (Podem, Més per Mallorca, Més per Menorca, Gent per Formentera i dos diputat del PI, Josep Melià i Maria A, Sureda); 19 en contra (Partit Popular i Ciudadanos) i 17 abstencions (PSOE, les diputades Montse Seijas i Xelo Huertas i el portaveu del PI, Jaume Font).

 

Notícies relacionades

Més per Menorca acusa el Govern Prohens d’abandonar la política industrial a l'illa

El partit menorquinista rep amb estupefacció la notícia que el Govern es desentengui de la gestió del Recinte Firal de Maó

Més per Menorca lamenta que el PP voti en contra del Centre de Recerca en Arqueologia de Menorca

Joana Gomila: “En la Menorca Talaiòtica, quan arriba l’hora de fer feina i aportar finançament el PP no hi és”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit