Més per Menorca demana ampliar fins al 75% el descompte entre Menorca i Barcelona

La formació menorquinista presenta una Proposició No de Llei al Parlament balear perquè el Ministeri apliqui als residents la mateixa bonificació amb la capital catalana que la que tenen les rutes entre les Illes.

15/09/2017
Aeroport del Prat Aeroport del Prat

Més per Menorca llança una nova proposta que pretén reduir els costos del bitllet en els desplaçaments aeris dels menorquins amb la capital catalana. La iniciativa, presentada com a Proposició No de Llei, demana al Parlament que insti el Ministeri de Foment a ampliar del 50% al 75% la bonificació per residència en el preu de bitllet en la ruta Menorca-Barcelona, així com ja té assignat a la resta de rutes entre les illes de Menorca i Eivissa.

La iniciativa menorquinista exposa que la ruta aèria entre Menorca i Barcelona és, des de diversos punts de vista, la més important per als menorquins. Ho confirma el fet incontestable que actualment aquesta ruta tengui més de 600.000 passatgers cada any, dels quals es calcula que uns 450.000 podrien ser turistes. Però no només és la ruta amb més passatgers de l’Aeroport de Menorca, sinó que a més a més la segona sempre queda per davall de la meitat de passatgers que té aquesta.

Altrament, la ruta amb Mallorca, essent també molt important, representa al voltant de 200.000 passatgers cada any, o sigui un terç que la de Barcelona. És també una ruta important i és fonamental fer-la adequada als interessos dels ciutadans, però sense deixar de banda qualsevol proposta per a millorar la connexió més important de Menorca, que és la de Barcelona.

La PNL demana que la cambra autonòmica s’adreci a les institucions públiques membres del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de l’Aeroport de Menorca (Ministeri de Foment a través de la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat a Menorca, AENA, Govern de les Illes Balears, Consell Insular de Menorca, Ajuntament de Maó) perquè traslladin a l’esmentat organisme la necessitat d’estudiar i aplicar mesures per a millorar la connectivitat en la ruta Menorca-Barcelona, en especial aquelles mesures que tenguin a veure amb la temporada baixa, amb els viatges de cap de setmana, amb les bonificacions (d’estudiants, de malalts i familiars derivats per l’IBSALUT i de famílies nombroses), i amb una bossa de tarifes mini diàries per a residents durant tot l’any.

Igualment la iniciativa insta el Parlament que aquest demani al Ministeri convocar el Comitè de Coordinació Aeroportuària de les Illes Balears perquè estudiï al proposta.

La Proposició No de Llei serà tractada a la Comissió de Turisme del Parlament el proper dijous dia 21 a les 10:30 hores.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca rebutja el decret llei de mesures fiscals del Govern

Josep Castells: “Si el que volen és alliberar els seus amics amb grans herències perquè no paguin res, l’acord no serà possible”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit