Comença la darrera fase de la recuperació de l'Hospital Verge del Toro

Permetrà convertir-lo en un nou centre sociosanitari

03/07/2022

Aquesta segona i darrera fase del projecte consistirà en la reforma de l’interior, i es preveu que tingui una durada de dos anys.

Es tracta d’un nou pas endavant per recuperar aquest antic immoble i tornar-lo a posar al servei de la societat maonesa i menorquina.

Una conquesta social que ha estat possible gràcies a l’arribada d’Ara Maó al govern municipal, l’any 2015, i al convenciment a l’hora de defensar la necessitat de convertir-lo en un centre sociosanitari.

Reforma de l’interior

Aquesta obra va ser declarada d’interès autonòmic i ha estat adjudicada a l’empresa Acciona per un import d’11.995.066 euros.

La reforma interior de l’Hospital Verge del Toro preveu una superfície útil de 5.101 m2. Disposarà d’una àrea d’hospitalització amb 60 habitacions entre individuals i dobles, amb devers 82 llits.

També hi haurà una àrea ambulatòria amb un hospital de dia, consultes externes i una unitat d’estimulació cognitiva.

A més, el nou hospital tindrà un espai per a proves radiològiques (convencionals i ecografies clíniques), per a la farmàcia (dispensació i suport a la prescripció) i per al laboratori (extracció), a més d’altres àrees destinades a la gestió dels pacients (vestíbul, admissió, arxiu, tanatori), una àrea social (menjadors, vestidors, sala multiconfessional) i una àrea logística i de serveis generals (administració, subministrament i magatzem, cuina, llenceria i bugaderia, residus, manteniment…).

El nou centre sanitari i assistencial donarà una atenció integral i de qualitat a pacients amb malalties cròniques. Es tracta d’un nou hospital adaptat a les noves necessitats de la població menorquina i projectat amb la voluntat de crear un model assistencial innovador i clarament orientat cap a aquests pacients crònics que requereixen una valoració integral i multidimensional per elaborar un pla de cures interdisciplinari que proporcioni l’atenció adient a cada situació clínica.

La primera fase del projecte, ja finalitzada, ha consistit en la rehabilitació de la façana, la coberta i l’estructura.

Notícies relacionades

Maó extrema les mesures per a reduir el consum d’aigua i fa una crida per a un ús responsable

L’augment de població estival i les elevades temperatures han disparat el consum d’aigua en aquest inici d’estiu. Aquest fet ha obligat el consistori a prendre mesures d’estalvi, per assegurar-ne el subministrament, ja que la situació és crítica

L'Ajuntament de Maó instal·la tres nous radars ‘pedagògics'

Manolo Lora: "Està demostrat que aquests tipus de radars tenen un efecte educatiu i sensibilitzador als conductors"