El Parlament suprimirà l’aforament dels diputats balears a iniciativa de Més per Menorca

La Comissió d’Assumptes Institucionals aprova una Proposició No de Llei dels menorquinistes que possibilitarà la modificació de l’Estatut d’Autonomia per eliminar aquest privilegi.

14/09/2017
Patrícia Font Patrícia Font

La Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimarts una Proposició No de Llei (PNL) defensada per la diputada Més per Menorca Patricia Font. L’objectiu de la PNL és la creació d’una ponència “per tal d’estudiar i proposar un text de modificació de l’Estatut d’Autonomia” per a suprimir l’aforament dels diputats balears. La proposta ha obtingut el suport de tots els grups, excepte El Pi, qui s’ha abstingut positivament per una qüestió formal.

En aquest sentit la diputada menorquinista ha dit que estan “molt contents” perquè s’ha obtingut el suport de la majoria de grups, però que s’ha de veure com avançarà perquè “moltes vegades hi ha vots favorables del Partit Popular en aquestes comissions que, després, es converteixen o en vots negatius o en abstencions”.

Des de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, l’any 1983, el nostre ordenament jurídic ha contemplat un règim especial d’aforament per als diputats i diputades autonòmics i per als membres del Govern de les Illes Balears. De llavors ençà, ha explicat Patricia Font, “les coses han canviat molt, i avui és àmpliament acceptat tant des de la societat civil com des de les formacions polítiques, que no es justifica seguir mantenint aquest tractament diferenciat per als responsables públics en l’aplicació de la Justícia”.

És la tercera iniciativa que es presenta per part de Més per Menorca durant aquesta legislatura amb l’objectiu que els diputats i membres del Govern siguin jutjats com la resta de ciutadans. Per això, a l’espera de com es desenvolupi tot, els menorquinistes comparteixen “un cert escepticisme” amb altres partits respecte del resultat final de la proposta.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix que es doti de més especialistes el Servei de Salut Mental de Menorca

Joana Gomila: “La salut mental és un dels reptes més importants al qual hem de donar resposta com a societat”

IMSERSO: Demanam al govern central que augmenti l’oferta de viatges amb origen des de Menorca

El Parlament aprova una proposta de Més per Menorca perquè el governi pagui les despeses dels menorquins que han de passar per Palma per viatjar amb l’IMSERSO

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit