Noves línies de bus per a estudiants entre Fornells i es Mercadal i entre Cala en Porter i Alaior

El Departament de Mobilitat del Consell, que dirigeix Miquel Preto, atendrà les demandes actuals per enllaçar els diferents nuclis després de constatar una augment d’usuaris en el transport públic regular.

12/09/2017

L’increment del nombre d’usuaris en el transport públic regular de Menorca s’ha incrementat notablement en el que duim d’any. Un fet que fa replanteja al Departament del conseller Miquel Preto la posada en marxa de mesures addicionals per atendre adequadament la demanda.

En aquest sentit, el Consell posarà en marxa per aquest ja imminent curs escolar dues noves rutes d’autobús que enllaci les poblacions de Fornells i es Mercadal per una banda, amb un autobús llançadora, i de la urbanització de Cala en Porter i Alaior per una altra, adaptant la línia L33 ja existent. La finalitat és donar cobertura als estudiants residents tot l’any a Fornells i Cala en Porter per poder desplaçar-se als seus centres de formació, ja que no disposen de transport escolar.

També quan a millores de connectivitat, Mobilitat està estudiant la creació d'una línia que connecti Ciutadella amb Son Bou per a la propera temporada d'estiu, donada la demanda d’aquesta línia.

Cal recordar que aquest mateix estiu el conseller Preto va disposar per a la millora les parades de bus del transport públic as Migjorn i as Castell, amb una inversió de 65.000 euros.

Increment general d’usuaris

Segons les dades fetes públiques avui pel Consell, l’augment durant els mesos d’estiu (de maig a agost) en l’ús dels transport públic és també significatiu. Durant aquest mesos estivals s’han comptabilitzat prop de 70.000 usuaris més que els mateixos mesos de 2016. S’hi han comptabilitzat un total de 1.279.123, mentre que en el mateix període de 2016 van ser 1.210.134, el que representa un augment del 5,7%.

Pel que fa al trànsit de transport públic al nuclis turístics, l'increment ha estat del 5%, passant de 837.297 viatgers el 2016 als 878.903 el 2017.

D'altra banda, pel que fa a la línia que cobreix l'aeroport l'increment ha estat del 9% durant el mes d'agost, passant dels 20.402 viatgers l'agost del 2016 als 22.300 de l'agost del 2017.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit