Nel Martí insisteix en suprimir el règim d’aforament als diputats i membres del Govern

La Comissió d’Assumptes Institucionals debatrà dimecres dia 13 una Proposició No de Llei de Més per Menorca que demana la creació d’una Ponència que estudiï la supressió del tractament especial als representants de la cambra

09/09/2017
Plenari de la cambra de diputats balears Plenari de la cambra de diputats balears

El portaveu del Grup Parlamentari de Més per Menorca, Nel Martí, demana que se suprimesqui el règim d’aforament de què gaudeixen els diputats i membres del Govern.  En aquest sentit, la formació menorquinista al Parlament té presentada una Proposició No de Llei que demana la creació d’una Ponència per estudiar un text per a la Reforma de l’Estatut d’Autonomia, d’acord amb el que preveu l’article 139,  amb la finalitat d’eliminar de la primera llei balear l’aforament als diputats i membres del Govern. La iniciativa menorquinista serà debatuda a la Comissió d’Assumptes Institucionals el matí del proper dimecres dia 13.

Més per Menorca recorda la igualtat i protecció de totes les persones davant la llei, sense cap tipus de distinció. Així ho manifesten els diferents tractats internacionals, ratificats per l’Estat espanyol, la mateixa Constitució i l’Estatut d’Autonomia, emparat amb aquestes instàncies superiors.

L’aforament dels diputats autonòmics es contempla per llei a les Illes Balears des de l’Aprovació de L’Estatut d’Autonomia de 1983. Tanmateix, les coses han canviat molt des de llavors i avui és àmpliament acceptat, tant des de la societat civil com des de les formacions polítiques, que no està justificat seguir mantenint aquest tractament diferenciat i especial per als representants públics en l’aplicació de la Justícia.

La supressió de l’aforament és un compromís adquirit per totes les formacions parlamentaries tot just iniciada l’actual legislatura. Va ser el 14 d’octubre de 2015 on, per assentiment, s’aprovà una resolució que emplaçava a iniciar tràmits legislatius per a suprimir l’esmentat aforament.

El diputat Nel Martí recorda que aquesta “és la tercera vegada que Més per Menorca proposa aquesta iniciativa i fins ara els grups polítics no han posat més que excuses”. Igualment manifesta que “es un compromís de totes les forces parlamentaries i que a més està subscrita als Acord pel Canvi. És evident que és una figura obsoleta i innecessària”, ha conclòs el portaveu menorquinista.

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix que es doti de més especialistes el Servei de Salut Mental de Menorca

Joana Gomila: “La salut mental és un dels reptes més importants al qual hem de donar resposta com a societat”

IMSERSO: Demanam al govern central que augmenti l’oferta de viatges amb origen des de Menorca

El Parlament aprova una proposta de Més per Menorca perquè el governi pagui les despeses dels menorquins que han de passar per Palma per viatjar amb l’IMSERSO

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit