Martí: "Lamentam que el Govern no hagi apostat per la Policia Autonòmica a la llei que es tramita"

Més per Menorca considera que el projecte de l'Executiu balear de modificació de la Llei de Coordinació de les Policies Locals és deficient i insuficient.

25/08/2017
Nel Martí Nel Martí

Més per Menorca lamenta que el Govern de les Illes Balears desaprofiti l'ocasió per aposgtar amb claredat per la creació de la Policia Autonòmica, ara que es tramita la modificació de la Llei de Coordinació de les Policies Locals. A més, la formació menorquinista considera que el projecte que presenta l'Executiu és "deficient i insuficient". El portaveu menorquinista al Parlament, Nel Martí lamenta que "el Govern no hagi apostat per la Policia Autonòmica a llei que ara es tramita".

La formació política de Menorca considera igulament necessari reforçar el paper de l'Escola Pública de Formació Policial com una escola de formació homologada vinculada al sistema públic d'ensenyament (Conselleria d'Educació i UIB), alhora que proposarà crear l'Observatori de Seguretat i el Comitè d'Ètica i Transparència

Entén inacceptable la politització de la prefactura (cap de policia), fet  que, per als menorquinistes, el projecte de llei presentat pel Govern deixa la porta oberta a aquesta politització. També considera imprescindible que la futura llei contempli mesures i protocols per afrontar els delictes d'odi per raons d'orientació sexual o identitat de gènere, així com els relacionats amb la cultura o la religió.

Un altre tema que Més per Menorca considera clau per a l'estabilitat de les plantilles és establir un sistema de convalidacions de les proves físiques, proves comuns i curs bàsic de formació posterior al concurs oposició, per als policies interins que ja van superar aquestes fases en l'anterior sistema d'accés a la categoría de policia local.

Tots aquests temes seran defensats en forma d'esmena en la tramitació del projecte de llei del Govern de les Illes Balears de modificació de la Llei de Coordinació de les Policies Locals, si supera la fase de presa en consideració en el Parlament.

En aquest sentit, Més per Menorca només donarà suport al projecte, i a la seva presa en consideració, si s'incorporen gran part d'aquests aspectes i, sobretot, si s'incorpora la creació i posada en marxa de la Policia Autonòmica de les Illes Balears.

Els menorquinistes defensen que el model de proximitat pel qual aposta el projecte de llei és compatible i complementari amb la posada en marxa de la policia autonòmica, tant si es fa amb les competències actuals en ordre i seguretat com si algun dia l'Estat es digna a traspassar les competències en seguretat ciutadana i trànsit. 

"Per nosaltres és inacceptable que es modifiqui la Llei de Coordinació de les Policies Locals i no es contempli la posada en marxa, amb ritmes i continguts variables, la policia autonòmica com a instrument per a fer efectiva la proximitat i incorporar nous àmbits de treball imprescindibles en el nou context internacional i local", segons apunta elñ diputat Nel Martí. A més insisteix que "tenir o no policia autonòmica no ha de dependre de Madrid, que també, sinó del model de seguretat que vulguem i dels recursos econòmics que disposem. I aquest, necessàriament, ha de garantir l'ordre i la seguretat en una comunitat altament turística, i inestable internacionalment".

"Lamentablement, no podem tenir un sistema turístic de 100 i un sistema de seguretat de 10. Cal que els dos paràmetres s'equiparin per a tenir un model turístic de qualitat. Perquè qualitat vol dir, avui, també seguretat". conclou el portaveu menorquinista Nel Martí.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca aconsegueix un acord al Parlament per activar el Centre Integrat d'FP des Castell

El Parlament de les Illes Balears aprova una iniciativa de Més per Menorca per instar el Govern a dur a terme el projecte

El Govern encara no ha posat en marxa el programa de lloguer segur

Josep Castells: “el PP ha fet moltes promeses en matèria d’habitatge, però la realitat és que la situació a les Illes Balears no ha fet més que empitjorar”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit