Mobilitat inverteix 65.000 euros en parades de transport públic després d'augmentar els usuaris

L’aposta de la Conselleria que dirigeix Miquel Preto fa que s’incrementin les línes de Maó-Ciutadella i es millorin les parades des Migjorn Gran i es Castell

09/08/2017
Miquel Preto, conseller de Mobilitat Miquel Preto, conseller de Mobilitat

El Departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca ha duit a terme diverses actuacions per valor de 65.233 euros per per millorar el servei de transport públic regular a Menorca, després de detectar un increment en el nombre d’usuaris durant els primers mesos de la temporada alta.

Els tres darrers mesos (maig, juny i juliol) l’ús dels transport públic s'han incrementat un 5,5%, passant dels 833.103 viatgers el 2016 als 879.559 del 2017. O sigui, que enguany les línies i freqüències del transport públic s’han vist incrementades en 46.456 passatgers respecte als mateixos mesos de l’any passat.

Per zones, els viatgers que han optat pel bus públic regular a les urbanitzacions o zones turístiques ha augmentat en més de 27.000 usuaris (4,8%). Pel que fa als desplaçaments a l’aeroport i ports insulars, l’increment és de 5.300 passatgers més que no l’any passat (10,22%) per la qual cosa s’arriba als més de 45.000 usuaris. Cal ressenyar la L-10 de l’aeroport on l’augment d’usuaris ha superat els 5.000.

Al respecte, i davant la demanada existent, l'operadora TMSA ha ampliat els serveis. També el titular de Mobilitat del Consell, Miquel Preto, ha aplicat algunes solucions per donar resposta a la demanda dels residents i visitants. Així, s’han establert dues noves freqüències en la L-01, que va de Maó-Ciutadella-Maó amb aturada a les poblacions d’Alaior, es Mercadal i Ferreries. L’ampliació afecta a dues noves sortides addicionals: a les 19:00 i 21:00 hores, el que millora moltíssim les connexions entre els municipis de l’eix central de l’illa.

Per altra banda, El conseller Preto millora el servei de parades de transport públic as Migjorn Gran i as Castell.  El Consell i els dos l’ajuntament han signat sengles convenis al respecte. Es tracta de la instal·lació d’una marquesina a la Plaça Menorca de la localitat des Migjorn Gran. La inversió té un cost total de 39.296,94 euros. També as Castell s’instal·len noves marquesines a la parada amb un cost de 9.027 euros. Al mateix municipi, s’habilitarà una mini-estació a la Plaça Arraval Vella, vora l’església. El pressupost total d’aquest projecte és de 16.907,72 euros. Les tres actuacions seran finançades íntegrament pel Departament de Mobilitat del Consell.

La conselleria de Mobilitat va diagnosticar, fa uns mesos, a través de la resolució del Pla Insular de Serveis de Transport Regular de Viatgers per Carretera de Menorca, la necessitat d’instal·lar noves marquesines en els nuclis urbans dels municipis de l’illa. Tot i que les instal·lació de marquesines i mobiliari per a les parades de busos és competència dels ajuntaments, el Consell ha volgut col·laborar donant suport al municipi des Castell i es Migjorn contribuint en la millora de la xarxa de transport públic regular.

 

Notícies relacionades

Proposam que el Consell col·labori amb els ajuntaments per a contractar professionals d'esports

El partit menorquinista defensa que amb la contractació d'aquests professionals els ajuntaments podran oferir una millora dels serveis i un major acompanyament als clubs

Més per Menorca proposa activar un programa d'atenció psicològica per a infants i joves

El partit menorquinista ha enregistrat una proposta al ple perquè el Consell Insular garanteixi assistència immediata als infants i joves de Menorca que pateixen un trastorn de salut mental

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit