Nel Martí: “La transfòbia és un anti-valor que a les Illes no volem”

El coordinador General de més per Menorca considera que la tolerància i la diversitat són valors. La transfòbia és una aversió irracional i inhumana inacceptable que neix de la ignorància i la manca de valors humans i democràtics

28/07/2017
Nel Martí, Coordinador i dipitat-portaveu al Parlament Nel Martí, Coordinador i dipitat-portaveu al Parlament

Arran de la nova iniciativa de Valores en Baleares perquè l'autobús amb missatges transfòbics d'HazteOir visiti Palma durant el proper curs escolar, Més per Menorca expressa el seu més absolut rebuig i demana a l’esmentada entitat que respecti la voluntat unànime del Parlament de les Illes Balears en contra del  bus transfòbic.

Nel Martí, Coordinador General de Més per Menorca i alhora portaveu del grup parlamentari d'aquesta formació, recorda que a iniciativa del seu grup, el Parlament es va posicionar, sense cap vot en contra, en tots els punts i per unanimitat en els punts 1,2,3 i 5, perquè el bus transfòbic no visitàs les Illes. També es va aprovar que el Govern intervingués per evitar i combatre els missatges d’odi per l’orientació, la identitat sexual o l’expressió de gènere.

En concret, la Proposició No de Llei relativa a la transfòbia i les expressions d'odi contra les persones va ser aprovada en la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament de les Illes Balears, en sessió de dia 8 de juny de 2017, amb les esmenes del PSIB i MÉS per Mallorca, i textualment diu:

1. El Parlament de les Illes Balears es manifesta contrari a la difusió de qualsevol missatge d'odi per orientació, identitat sexual i expressió de gènere.

2. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a impedir la difusió de qualsevol missatge d'odi per orientació, identitat sexual o expressió de gènere i vetllar pel compliment de la resta de la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l’LGTBIfòbia, aplicant, si s'escau, les sancions i inhabilitacions recollides.

3. El Parlament de les Illes Balears declara non gratum al territori de la comunitat autònoma de les Illes Balears l'autobús d'Hazte Oír, i mostra un rebuig total davant els missatges que neguen la identitat de les persones trans, especialment menors.

4. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern espanyol perquè retiri a Hazte Oír la declaració d'utilitat pública.

5. El Parlament de les Illes Balears es posa al costat del col•lectiu LGTBI i en particular del col•lectiu transsexual en la defensa i la difusió dels seus drets, i insta el Govern de les Illes Balears a seguir desenvolupant la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per eradicar l’LGTBI fòbia.

Per als menorquinistes la visita del bus d’HazteOir supera els límits de la llibertat d’expressió, i se situa en l’àmbit de l’apologia a favor de la discriminació i de la transfòbia, inacceptables en un estat democràtic on els drets i la dignitat humana constitueixen valors infranquejables. “En una democràcia els drets humans i la dignitat humana actuen de límits a la llibertat d’expressió”, diu Martí. “La tolerància, la diversitat... són valors. La transfòbia és una aversió irracional i inhumana inacceptable, que neix de la ignorància i la manca de valors humans i democràtics”.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca celebra la II Jornada sobre Diversificació Econòmica de Menorca

Tot un matí de reflexió entorn als reptes i oportunitats que té Menorca com a conseqüència de les diverses crisis que travessa el món: el canvi climàtic, la pandèmia de la Covid19 i la guerra d'Ucraïna