La Llei d’Estadística garantirà les dades per illes a petició de Més per Menorca

El grup menorquinista va proposar algunes esmenes que s’ha incorporat al nou text jurídic, el qual serà aprovat demà dimarts dia 18

16/07/2017
Dades per illes Dades per illes

La Llei d'Estadística de les Illes Balears garantirà que les dades que s'elaborin a partir del padró municipal i el cens electoral s'organitzin i agreguin per illes. És el que va proposar Més per Menorca i va ser acceptat, quant a la modificació de la Llei 3/2002, de 17 de maig d’Estadística de les Illes Balears, que serà aprovada el proper dimarts dia 18 en sessió parlamentària.

Segons el grup menorquinista açò permetrà tenir dades de Menorca i fer polítiques específiques, evitant així les distorsions que es generen quan les dades es donen a nivell simplement balear.

Segons el portaveu menorquinista, Nel Martí, la intenció és “ajustar a la realitat de la comunitat autònoma la realitat de cada illa”. Així, del conjunt de propostes per a la modificació,  Més per Menorca destaca els canvis al Pla d’Estadística de les Illes Balears i als seus Plans anuals, en el quals s’hauran de contemplar les garanties estadístiques previstes en la legislació autonòmica, es especial les que fan referència a l’obtenció de dades per a l’elaboració de polítiques públiques antidiscriminatòries de persones de col·lectius LGTBI; i també que s’ hauran d’incloure l’Índex de Desenvolupament Humà com a indicador del desenvolupament de la població en relació al seu nivell de benestar social, per tal de garantir-ne el seu càlcul i manteniment.

Així, i com a reforma més destacada, queda establert que l’IBESTAT (Institut Balears d’Estadística) elaborarà els resultats agregats per territoris insulars. Més per Menorca entén que l’agregació per illes és fonamental perquè “cada illa definesqui estratègies específiques, en funció de la valoració i anàlisi de cada realitat territorial”, segons Martí.

 

Notícies relacionades

Comprometem el GOIB a adjudicar les obres del Centre FP de Ciutadella en el primer mig any del 2024

Així i tot, lamentam que el Govern no es comprometi a construir el Conservatori de Maó a l’antiga Sala Augusta

Més per Menorca presenta una esmena a la totalitat als pressuposts del Govern Prohens

Josep Castells: “El Govern no té cap projecte polític llevat d’abaixar els impostos als més rics, perseguir la llengua catalana i donar via lliure al monocultiu turístic”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit