Lizaranzu valora la gran feina feta des de l’equip de Cultura del Consell en la Menorca Talaiòtica

L’ambaixadora d’Espanya davant la UNESCO destaca les possibilitats de la candidatura menorquina per optar a Patrimoni Mundial perquè ha assolit bons resultats en educació, gestió, investigació, manteniment, difusió i accessibilitat.

09/07/2017

La Candidatura de Menorca Talaiòtica manté ben altes les possibilitats de ser declarada Patrimoni Mundial. El fet ha causat satisfacció al Conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, Miquel Àngel Maria, i al Director Insular de Cultura i Patrimoni, Antoni Ferrer, els qual van assistir, a Cracòvia, a la sessió plenària del Comitè de Patrimoni Mundial de la UNESCO. La resta de la Delegació espanyola estava formada per l’Ambaixadora d’Espanya davant la UNESCO, Teresa Lizaranzu, la Subdirectora General de Patrimoni Històric, Elisa de Cabo, i la tècnica de Patrimoni Mundial del Ministeri de Cultura, Laura de Miguel.

L’Ambaixadora espanyola, Teresa Lizaranzu, va agrair la feina d’anàlisi realitzada per ICOMOS, i va posar en valor el potencial de la Menorca Talaiòtica per optar a la Declaració. Va destacar com a punts forts de la candidatura la densitat i l’excepcional estat de conservació dels béns, els resultats positius assolits fins ara en educació, difusió i manteniment, l’impuls a la investigació i les millores en la gestió i l’accessibilitat. Tot un reconeixement a la tasca duita a terme durant aquests dos darrers anys per part de l’equip de Cultura del Consell, el qual ha sabut completar l’expedient per mantenir les expectatives  a Patrimoni Mundial.

Lizeranzu va demanar a ICOMOS una clarificació de les orientacions que es donen en el seu informe per afrontar amb garanties d’èxit la reformulació requerida de l’expedient de la candidatura.

A la sessió, també hi van intervenir representants de diversos països membres de l’actual Comitè de Patrimoni Mundial de la UNESCO (Cuba, Turquia, Kuwait, Zimbabwe, Jamaica, Croàcia i Portugal). Tots ells es van expressar felicitant la candidatura menorquina presentada i destacant que la proposta té potencial per ser declarada Patrimoni Mundial, posant en valor la feina realitzada fins aquest moment, i animant a continuar treballant perquè aquesta candidatura sigui inscrita, ja que tracta d’uns béns i d’una cronologia poc representada a l’actual llista de Patrimoni Mundial.

L’Ambaixador de Portugal va considerar que el valor universal excepcional, i en particular la integritat i autenticitat dels jaciments menorquins, ja ha quedat demostrada amb la feina realitzada fins ara, i va demanar que açò sigui tingut en compte. El representant portuguès també va sol·licitar a ICOMOS que definesqui millor les recomanacions fetes per garantir que la propera presentació de la candidatura menorquina davant el Comitè de Patrimoni Mundial compti amb totes les garanties per ser declarada.

A la sessió de Cracòvia es va acordar realitzar unes jornades de feina a Menorca aquesta propera tardor, a la qual hi assistiran experts d’ICOMOS i s’hi convidarà també el Centre de Patrimoni Mundial de la UNESCO, per debatre ja aspectes més concrets del nou plantejament de la candidatura i establir la continuïtat de l’assessorament d’ICOMOS.

 

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa reduir el nombre de places turístiques

El partit menorquinista demana al Consell Insular la creació de la borsa de places i condicionar l’expedició de cada nova llicència a la desactivació de dues places existents

Més per Menorca demana limitar la massificació nàutica a la mar

Els consellers menorquinistes proposen al Consell Insular l’elaboració del Pla director sectorial d’Ordenació del Litoral de Menorca

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit