Aprovada una proposta de Més per Menorca per frenar l’homofòbia i l'odi contra les persones

La iniciativa pretén que l’Executiu faci complir la llei que protegeix la llibertat de les persones en la seva orientació sexual.

08/06/2017
Tots els grups del Parlament Tots els grups del Parlament

La Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui una Proposició No de Llei, presentada per grup de Més per Menorca, que insta a l’Executiu balear a frenar, perseguir i condemnar qualsevol manifestació o declaració de rebuig i odi contra les persones que declaren o expressen sentiments motivats per la seva orientació sexual.

En la proposta, el grup parlamentari menorquinista també insta el Parlament a què es manifesti contrari a la difusió de qualsevol missatge d’odi cap a les persones per la seva expressió de gènere; a més, també, demana que impedesqui la difusió d’aquests tipus de missatges i expressions homòfobes i trànsfòbes. També demana a la cambra autonòmica mostrar-se solidari amb els col·lectius i que el Govern apliqui la legislació autonòmica vigent.

A pesar de la legislació vigent (Constitució, Estatut d’Autonomia, Codi Penal, etc...) que garanteix els drets de les persones independentment de la seva condició o creences, a les Illes Balears ja és vigent la recent Llei balear 8/2016, de 30 de maig, que també garanteix els drets i pretén erradicar la LGTBIfòbia. Aquesta assenyala que les institucions de les Illes Balears han de garantir i desenvolupar l’exercici dels drets d’aquests col·lectius, per la qual cosa cal aplicar més mesures per lluitar contra l’homofòbia i la transfòbia.

 En els altres dos punts, Més per Menorca també sol·licitava que el Govern de les Illes Balears declari non gratum, en el territoris de la Comunitat Autònoma l’autocar Hazte Oir, alhora; que també rebutgi els missatges que emet aquesta associació, els quals neguen la identitat de les persones transsexuals, especialment els menors d’edat.

Per últim, la formació ecosoberanista demana a la PNL que s’insti el Govern espanyol perquè retiri a l’associació Hazte Oir la declaració d’Utilitat Pública.

És per tot açò que Més per Menorca creu que el poder executiu i administratiu s’ha de mantenir vigilant per fer complir les lleis i per evitar formes homòfobes a la societat actual.

La Proposició No de Llei presentada per Més per Menorca s’ha aprovat sense cap vot en contra; 4 punts aprovats per unanimitat i un altre amb esmenes de PSIB i Podem.

 

 

Notícies relacionades

El PP no es pronuncia sobre la remoció de Le Senne, però vol la seva sortida per interès partidista

Els grups de l'oposició veuen que la fixació del 7 d’agost per celebrar la Diputació Permanent com l’inici del compte enrere per fer fora Gabriel Le Senne com a president del Parlament

Més per Menorca proposa incrementar l’ecotaxa i que el GOIB no destini doblers a fires turístiques

Els menorquinistes presenten una moció al Parlament amb mesures per posar més límits a la massificació turística

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit