Aprovada una proposta de Més per Menorca per frenar l’homofòbia i l'odi contra les persones

La iniciativa pretén que l’Executiu faci complir la llei que protegeix la llibertat de les persones en la seva orientació sexual.

08/06/2017
Tots els grups del Parlament Tots els grups del Parlament

La Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui una Proposició No de Llei, presentada per grup de Més per Menorca, que insta a l’Executiu balear a frenar, perseguir i condemnar qualsevol manifestació o declaració de rebuig i odi contra les persones que declaren o expressen sentiments motivats per la seva orientació sexual.

En la proposta, el grup parlamentari menorquinista també insta el Parlament a què es manifesti contrari a la difusió de qualsevol missatge d’odi cap a les persones per la seva expressió de gènere; a més, també, demana que impedesqui la difusió d’aquests tipus de missatges i expressions homòfobes i trànsfòbes. També demana a la cambra autonòmica mostrar-se solidari amb els col·lectius i que el Govern apliqui la legislació autonòmica vigent.

A pesar de la legislació vigent (Constitució, Estatut d’Autonomia, Codi Penal, etc...) que garanteix els drets de les persones independentment de la seva condició o creences, a les Illes Balears ja és vigent la recent Llei balear 8/2016, de 30 de maig, que també garanteix els drets i pretén erradicar la LGTBIfòbia. Aquesta assenyala que les institucions de les Illes Balears han de garantir i desenvolupar l’exercici dels drets d’aquests col·lectius, per la qual cosa cal aplicar més mesures per lluitar contra l’homofòbia i la transfòbia.

 En els altres dos punts, Més per Menorca també sol·licitava que el Govern de les Illes Balears declari non gratum, en el territoris de la Comunitat Autònoma l’autocar Hazte Oir, alhora; que també rebutgi els missatges que emet aquesta associació, els quals neguen la identitat de les persones transsexuals, especialment els menors d’edat.

Per últim, la formació ecosoberanista demana a la PNL que s’insti el Govern espanyol perquè retiri a l’associació Hazte Oir la declaració d’Utilitat Pública.

És per tot açò que Més per Menorca creu que el poder executiu i administratiu s’ha de mantenir vigilant per fer complir les lleis i per evitar formes homòfobes a la societat actual.

La Proposició No de Llei presentada per Més per Menorca s’ha aprovat sense cap vot en contra; 4 punts aprovats per unanimitat i un altre amb esmenes de PSIB i Podem.

 

 

Notícies relacionades

Aconseguim que s’aprovin al Parlament una sèrie de mesures en defensa dels pensionistes

El vot en contra de PSOE, Podem i PP impedeix que vagi endavant el punt que proposava no incrementar els anys de cotització per al càlcul de les pensions

Més per Menorca vol que el Parlament tengui seus a totes les Illes per apropar-lo a la ciutadania

Els menorquinistes també han presentat esmenes inspirades en el Parlament de Canàries pel que fa a la participació telemàtica, que sí que es preveu a l’altre arxipèlag

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit