El PP demana un estudi d’interconnexió d’aigua entre municipis de Menorca que ja està fet

La Comissió de Medi Ambient ha rebutjat la iniciativa dels populars per considerar-la desfasada tot i estar l’avantprojecte empantanegat.

08/06/2017
Patrícia Font, de Més per Menorca Patrícia Font, de Més per Menorca

La Comissió de Medi Ambient del Parlament de les Illes Balears va rebutjar una Proposició No de Llei del Grup Popular en la que demanava elaborar un estudi i un projecte per a la construcció d’una interconnexió entre les diferents poblacions en la xarxa d’abastiment d’aigua potable en alta per a l’illa de Menorca.

El vot contrari dels grups que donen suport al Govern va venir donat perquè l’avantprojecte que proposava el PP ha s’havia fet l’any 2014. Els diferents portaveus van explicar que AQUAES ja va elaborar un avantprojecte per al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, en el qual es van analitzar les necessitats de cada municipi i en el que es van proposar 5 alternatives. L’estudi proposava un cost de 43,2 milions d’euros.

Entre els arguments donats, també es va explicar que ABAQUA no ha pagat cap de les infraestructures d'interconnexió de cap de les illes, ja que són inversions estatals. Açò vol dir que no s'han repercutit a tarifa ni han tingut repercussió econòmica als pressuposts de la Comunitat Autònoma.

A pesar de les explicacions pertinents i de facilitar-los l’avantprojecte de 2014 el PP ha valgut votar-lo. La proposta ha obtingut 7 vots en contra (Més per Menorca, PSIB, Podem i Més per Mallorca) i 5 vots a favor (4 del PP i Montse Seijas).

 

Etiquetes

Notícies relacionades

El PP no es pronuncia sobre la remoció de Le Senne, però vol la seva sortida per interès partidista

Els grups de l'oposició veuen que la fixació del 7 d’agost per celebrar la Diputació Permanent com l’inici del compte enrere per fer fora Gabriel Le Senne com a president del Parlament

Més per Menorca proposa incrementar l’ecotaxa i que el GOIB no destini doblers a fires turístiques

Els menorquinistes presenten una moció al Parlament amb mesures per posar més límits a la massificació turística

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit