Més per Menorca rebutja la visita i proposta que farà la Plataforma Hazte Oir al Parlament

El grup menorquinista no assistirà a aquest acte i recorda que aquesta associació no pot tramitar cap iniciativa legislativa, com pretén fer.

01/06/2017
Solidaritat amb els LGTBI i en contra 'Hazte Oir' Solidaritat amb els LGTBI i en contra 'Hazte Oir'

Més per Menorca rebutja de ple la visita i la proposta que han de realitzar el president de la plataforma conservadora Hazte Oir, Ignacio Arsuaga, al Parlament de les Illes Balears demà divendres, qui també té previst fer una xerrada sobre l’educació dels infants amb el títol de 'Saps què volen ensenyar el teu fill a l'escola?'.

En aquest sentit el portaveu del grup Més per Menorca, Nel Martí, ja ha avançat que els membres del seu grup no hi assistiran perquè “rebutjam organitzacions que pretenen menystenir i denegar la llibertat sexual de les persones”.

A més de no fer-hi acte de presència, Martí també ha manifestat que els seu grup rebutja la Proposició No de Llei “que diuen voler presentar al Parlament”. La Plataforma Hazte Oir, conjuntament amb l’organització Valores de Baleares, tenen la intenció d’enregistrar una iniciativa parlamentària en forma de PNL. En aquest sentit, Martí recorda que “una entitat no pot presentar cap iniciativa parlamentària a la cambra. La pot enregistrar, però no podrà ser tramitada. Només els grups parlamentaris representats al Parlament ho poden fer. Per tant, només tindrà viabilitat si un grup la tramita en nom seu”, un fet que el portaveu menorquinista espera no ocorri. Alhora Martí demana que cap grup atengui la petició d’aquesta organització ultraconservadora. De fet, seria incoherent ja que la Llei contra la LGTBIfòbia va ser aprovada per unanimitat de tots els grups, ara fa un any.

Més per Menorca, davant la iniciativa d’aquesta entitat homòfoba, manifesta situar-se al costat dels col·lectius LTGBI, que van veure reconeguts els seus drets i la seva protecció com a persones amb llibertat d’elecció sexual i d’identitat de gènere. Com a expressió de rebuig a la plataforma conservadora, el grup menorquinista penjarà a les finestres dels despatxos del Parlament la bandera de l’Arc de Sant Martí, alhora, com a senyal de solidaritat amb els col·lectius LGTBI.

Per altra banda, tot apunta que l’organització conservadora no portarà el bus taronja que utilitza en els seus recorreguts, per temor a una possible multa de fins a 30.000 euros segons té establerta la Llei conta la LGTBIfòbia a les Illes Balears.

 

 

Notícies relacionades

Els pressuposts del Govern suprimeixen el finançament de la Llei Menorca Reserva de Biosfera

El GOIB dissol els 4 milions d’euros per al finançament de la Llei Menorca Reserva de Biosfera en l’Impost de Turisme Sostenible

Comprometem el GOIB a adjudicar les obres del Centre FP de Ciutadella en el primer mig any del 2024

Així i tot, lamentam que el Govern no es comprometi a construir el Conservatori de Maó a l’antiga Sala Augusta

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit