Més per Menorca insta el govern a facilitar l’accés de les PIMEs a la Innovació

La iniciativa és a càrrec del diputat Josep Castells amb una pregunta formulada a la sessió plenària del Parlament

31/05/2017

  El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, va formular una pregunta oral al Govern sobre els ajuts per a la innovació de les petites i mitjanes empreses (PIMEs). El Govern publica cada any una convocatòria d'ajuts dirigida a les petites i mitjanes empreses, per ajudar-les a finançar accions d'innovació i recerca. La convocatòria de 2106 va publicar-se el passat 24 de desembre i les empreses tenien de termini només fins al 25 de gener de 2017 per presentar els seus projectes.

  El Govern disposa de sis mesos a partir d'aquesta data per resoldre les sol·licituds. Es dóna el cas, a més, que els projectes han d'estar executats abans del 15 de setembre, de manera que les empreses disposen de molt poc marge de temps per saber si disposen de l'ajut i poder-lo executar. Segons Castells, "diverses petites empreses de Menorca ens han fet arribar el seu malestar per les dificultat que aquest calendari els suposa a l’hora de presentar projectes amb possibilitat d'èxit."

  Castells demanà al Govern que la convocatòria es publiqui amb molta més antelació i que les empreses disposin de més temps per poder preparar el seus projectes. En el Pla Estratègic de Subvencions per a 2017, aprovat pel Govern el passat 3 de febrer, ja hi apareix aquest ajut amb una dotació de 800.000 euros, "per tant, la conselleria està en condicions de publicar ja la convocatòria; seria un despropòsit tornar a esperar al mes de desembre", ha reblat Castells.

  El diputat menorquinista pretén amb la pregunta que el Govern ajusti el calendari dels ajuts respectius per facilitar la programació, tramitació i més participació de les empreses interessades, un fet al que es va comprometre el vicepresident del Govern Biel Barceló.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

Els pressuposts del Govern suprimeixen el finançament de la Llei Menorca Reserva de Biosfera

El GOIB dissol els 4 milions d’euros per al finançament de la Llei Menorca Reserva de Biosfera en l’Impost de Turisme Sostenible

Comprometem el GOIB a adjudicar les obres del Centre FP de Ciutadella en el primer mig any del 2024

Així i tot, lamentam que el Govern no es comprometi a construir el Conservatori de Maó a l’antiga Sala Augusta

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit