Més per Menorca insta el govern a facilitar l’accés de les PIMEs a la Innovació

La iniciativa és a càrrec del diputat Josep Castells amb una pregunta formulada a la sessió plenària del Parlament

31/05/2017

  El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, va formular una pregunta oral al Govern sobre els ajuts per a la innovació de les petites i mitjanes empreses (PIMEs). El Govern publica cada any una convocatòria d'ajuts dirigida a les petites i mitjanes empreses, per ajudar-les a finançar accions d'innovació i recerca. La convocatòria de 2106 va publicar-se el passat 24 de desembre i les empreses tenien de termini només fins al 25 de gener de 2017 per presentar els seus projectes.

  El Govern disposa de sis mesos a partir d'aquesta data per resoldre les sol·licituds. Es dóna el cas, a més, que els projectes han d'estar executats abans del 15 de setembre, de manera que les empreses disposen de molt poc marge de temps per saber si disposen de l'ajut i poder-lo executar. Segons Castells, "diverses petites empreses de Menorca ens han fet arribar el seu malestar per les dificultat que aquest calendari els suposa a l’hora de presentar projectes amb possibilitat d'èxit."

  Castells demanà al Govern que la convocatòria es publiqui amb molta més antelació i que les empreses disposin de més temps per poder preparar el seus projectes. En el Pla Estratègic de Subvencions per a 2017, aprovat pel Govern el passat 3 de febrer, ja hi apareix aquest ajut amb una dotació de 800.000 euros, "per tant, la conselleria està en condicions de publicar ja la convocatòria; seria un despropòsit tornar a esperar al mes de desembre", ha reblat Castells.

  El diputat menorquinista pretén amb la pregunta que el Govern ajusti el calendari dels ajuts respectius per facilitar la programació, tramitació i més participació de les empreses interessades, un fet al que es va comprometre el vicepresident del Govern Biel Barceló.

 

Etiquetes

Notícies relacionades

La Llei d’Habitatge de PP i VOX encobreix una amnistia urbanística als infractors

Josep Castells denuncia que la nova norma permet legalitzar construccions irregulars i regalar beneficis als infractors

Més per Menorca acusa el Govern Prohens d’abandonar la política industrial a l'illa

El partit menorquinista rep amb estupefacció la notícia que el Govern es desentengui de la gestió del Recinte Firal de Maó

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit