Més per Menorca vota en contra de les esmenes a la totalitat de la llei del lloguer turístic

El Ple del Parlament ha rebutjat amb 32 vots en contra les propostes del PP, C’s i PI per a les estades turístiques en habitatges

30/05/2017
Pep Castells, de Més per Menorca Pep Castells, de Més per Menorca

Més per Menorca ha votat en contra de les esmenes a la totalitat que han presentat els grups del PP, de Ciudadanos i del PI al projecte de Llei que regula les estades turístiques en habitatges. En paraules del diputat menorquinista, Josep Castells, el vot contrari ve donat perquè "el projecte de llei cerca un equilibri entre la socialització dels beneficis del turisme i el dret a l'habitatge". Aquesta nova normativa, apunta Castells, s'adreça a donar resposta als tres elements essencials per al grup menorquinista en matèria de lloguer d’habitatges per a les vacances o el turisme, que són:

1. La distribució social dels beneficis del turisme,

2. La limitació d'aquesta activitat perquè no distorsioni els preus del lloguer d'habitatge.

3. L'adaptació de la normativa a les circumstàncies diferencials de cada illa.

El diputat menorquinista ha manifestat que el seu grup està essencialment d'acord amb les solucions adoptades pel projecte, “tot i que considera que conté diversos aspectes a reconsiderar i que es pot millorar l'equilibri entre els tres elements citats, motiu pel qual el grup Més per Menorca ha presentat 17 esmenes parcials”.

Castells ha assenyalat les contradiccions entre els arguments del PI, que propugna un regulació excessivament laxa sense considerar els aspectes negatius del fenomen, i els del PP, que es manifesta contra la nova regulació perquè actua com a "braç polític del lobby hoteler" i no veu amb bons ulls, per tant, que es permetin les estades turístiques en habitatges.

Castells ha etzibat al portaveu del PP, Álvaro Gijón, que "governar no és fugir d'estudi, com va fer el PP amb la Llei Delgado que, respecte al lloguer turístic d’habitatges, mirava cap a una altra banda. Governar és enfrontar-se als problemes i és evident que retornant el projecte del Govern no estarem contribuint a resoldre res".

Les esmenes presentades pels grups de l’oposició han estat rebutjades per 32 vots; amb 23 a favor i 2 abstencions.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca denuncia la instrumentalització de la Comissió de les Mascaretes per part de PP-VOX

El grup Més per Menorca al Parlament surt de la comissió perquè "no volem participar d'aquest teatre"

El Govern encara no ha posat en marxa el programa de lloguer segur

Josep Castells: “el PP ha fet moltes promeses en matèria d’habitatge, però la realitat és que la situació a les Illes Balears no ha fet més que empitjorar”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit