Nel Martí exigeix a Madrid el mateix esforç en connectivitat per a les Balears que Canàries

El diputat de Més per Menorca també demana als diputats i senadors balears a les Corts espanyoles que condicionin el seu vot per la causa

25/05/2017

Nel Martí, diputat autonòmic i Coordinador General de Més per Menorca reclama un acte de justícia al  Govern de l’Estat i exigeix que els esforços de l’Executiu de Mariano Rajoy siguin iguals a cadascun de les arxipèlags espanyols en matèria de connectivitat, tant aèria com marítima.

Martí apel·la a la servitud prestada per part de l’Estat a les Illes Canàries (quant als descomptes en el transport de passatgers entre aquestes illes) per demanar al Govern de Madrid la mateixa consideració a les peticions històriques fetes des de les Illes Balears. El diputat menorquinista apunta a què “Si el Govern espanyol atorgarà un increment fins el 75% en el descompte del transport de passatges en el trajectes entre les Illes Canàries, entenem que també s’ha d’atendre d’igual manera el tractament a l’altre arxipèlag en aquesta mateixa matèria”.

En aquest sentit, Martí  exigeix que la deferència tinguda amb Canàries es traduesqui a les Illes Balears en la concessió de la Tarifa Màxima Universal de 30 euros en els vols entre illes i que s’apliqui també el 75% de descompte en els trajectes marítims de passatgers. “Si es materialitzen les millores en el transport canari, també s’ha de millorar el de Balears en la forma en què ho ha reclamat la representació política i social de les Illes de forma unànime”, apunta Nel Martí.

Per últim, i vistes les situacions de tracte territorial esdevingudes darrerament amb l’acord fiscal basc o ara el de Canàries, motivat per les pressions de grups i de diputats estatals, el portaveu menorquinista reclama que “els nostres diputats i senadors de les illes condicionin el seu vot a Madrid. I en aquest sentit representin allò que les Illes Balears exigeixen”, conclou Nel Martí.

 

 

Notícies relacionades

L’aprovació de la Llei Menorca Reserva de Biosfera és un èxit i una fita històrica

Cal recordar que no hi hauria hagut llei si no fos perquè Més per Menorca es va plantar el mes d’abril

La Llei Reserva de Biosfera que aprovarà el Parlament serà la mateixa que va sortir del Consell

Més per Menorca ha aconseguit que es mantingui la possibilitat de limitar l’entrada de cotxes aquest mateix estiu