Satisfacció pel Decret que regula la protecció de la posidònia

Més per Menorca felicita la Conselleria de Medi Ambient i la seua Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat per les mesures previstes

22/05/2017
Contra la destrucció de les praderies Contra la destrucció de les praderies

COMUNICAT

Més per Menorca vol manifestar la seva satisfacció amb el Decret de protecció de la Posidònia presentat per la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears i que actualment està en fase de participació pública.

L’esborrany presentat és el més ambiciós que hem vist fins ara i recull les exigències de protecció necessàries i que, val a dir, des de Menorca fa temps que s’aplica en la part de tractament sobre les platges. Es prioritza la bona preservació de l’espècie i de l’hàbitat.

L’esborrany del decret regula dos usos amb molt impacte per a la posidònia, com són: els fondejos d’embarcacions sobre les praderies de posidònia —només es podrà fer amb boies ecològiques— i l’època de retirada. A la vegada, regula tant les platges com la mar. També cal destacar que prohibeix amb caràcter general la pesca d’arrossegament, la ubicació d’instal·lacions d’aqüicultura, les extraccions d’àrids, i els nous abocaments. També exigirà que els emissaris existents s’adaptin en un termini de 5 anys per no generar impacte sobre la posidònia.

Més per Menorca sempre ha vetlat i vetlarà per la protecció del nostre entorn, tant terrestre com marítim, per açò volem felicitar a la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat (Conselleria de Medi Ambient) per aquest decret i estam segurs que, amb les aportacions que es faran durant el procés de participació pública, aconseguirem tenir un decret valent, ambiciós i coherent amb els valors de preservació del medi ambient.

Menorca, a 18 de maig de 2017

Etiquetes

Notícies relacionades

Josep Juaneda, nou coordinador general de Més per Menorca

“Treballarem perquè el 2027 la papereta de Més per Menorca sigui la de la majoria dels menorquins i menorquines”, ha assegurat Juaneda

Més per Menorca celebra la Diada del Poble de Menorca amb gran ambient festiu i reivindicatiu

Els menorquinistes mostren la seva indignació davant un govern del Consell Insular “teledirigit des de Mallorca, sense lideratge ni autonomia”

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit