El 1r. Congrés de Més per Menorca obre les portes

La formació menorquinista iniciarà demà dissabte a les 16 hores la primera jornada amb el lliurament d’acreditacions, obertura del Congrés i constitució de la Mesa de Presidència

19/05/2017
Sala Multifuncional Sala Multifuncional

Més per Menorca enceta demà dissabte  el seu primer Congrés. Una cita que pretén consolidar el projecte polític iniciat l’any 2014 amb el qual obtingué una satisfactoris resultats electoral el maig de 2015, amb l’accés a la presidència i govern del Consell, la creació d’un grup parlamentari propi i la consecució de 20 regidors adherits a Més per Menorca integrats en candidatures municipals diverses.

Dues Ponències, la de l’Ideari i la d’Organització,  a més de la ratificació del Document Menorca 2025, són els eixos centrals de la cita congressual que s’obrirà demà capvespre a les 16 hores al Centre de Convencions des Mercadal. Comptarà amb els debats corresponents i la votació de les esmenes presentades en fases prèvies de participació. La ponència d’Ideari compta amb 4 esmenes, mentre que la d’Organització n’ha registrat un total de 21.

Cal destacar la proposta feta pel Comitè Organitzador, a través de les seves meses de treball, de superar l’actual estatus de coalició per convertir-se en una nova formació política amb capacitat per regular-se millor i de forma més eficient.

Dins aquest apartat d’Organització s’hi estableix la creació de la figura de nou Coordinador General de Més per Menorca, així com els corresponents membres de la Comissió Executiva que integri la representació dels partits agregats així com la d’altres independents.

Festa a la Plaça Pare Camps des Mercadal amb l’actuació de Cris Juanico

Les sessions congressuals donaran pas després a la relaxació i a l’oci amb un festa que se celebrarà a la plaça Pare Camps des Mercadal amb l’actuació del cantant Cris Juanico i quatre músics més. L’organització considera que la primera jornada ha de comptar amb un tancament festiu de la primera jornada.

Per al diumenge, el Congrés reprendrà la seva activitat a la Sala Multifuncional amb el tercer plenari que tindrà com a únic punt la presentació del Document Menorca 2025. Seguidament s’obrirà el termini per a la presentació de candidats als càrrecs orgànics, en el cas que s’hagi aprovat la ponència d’Organització del dia anterior. Posteriorment es procedirà a les votacions, si s’escauen i a la proclamació dels càrrecs elegits. Arribarà, sobre el migdia, la cloenda del Congrés en la que intervindran els convidats vinguts de fora i que representen a formacions polítiques afins a Més per Menorca i procedents d’altres territoris de l’Estat espanyol.

Més per Menorca té confirmada la presència d’Ana Miranda del BNG (Bloque Nacionalista Galego); Bernat Picornell d’ERC; Biel Barceló i Bel Busquets de Més per Mallorca i Sílvia Tur de Gent per Formentera.

Notícies relacionades

Amb la satisfacció d'anar avançant

Breu resum en imatges del 1r. Congrés

Maite Salord: "Ara, encara hi crec més en Més per Menorca"

Parlament de Maite Salord a l'acte final del Congrés

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit