Castells demana depurar responsabilitats per l’avaria elèctrica del passat octubre

Més per Menorca és l’únic partit que ha presentat un recurs contra la decisió del Govern d’arxivar l’expedient obert a Red Eléctrica i demana explicacions al conseller balear d’Energia, Marc Pons, per ocultar un informe durant tres mesos.

23/05/2019

Josep Castells, candidat número 1 per Més per Menorca al Parlament, ha demanat avui depurar responsabilitats respecte a les conseqüències que van portar l’avaria elèctrica causada pels caps de fibló ocorreguts a Menorca el passat més d’octubre, la qual cosa deixà gairebé tota l’illa sense subministrament elèctric durant quasi tres dies.

El candidat menorquinistes ha fet aquestes declaracions a la subestació elèctrica de Ciutadella, acompanyat de Maite Salord, cap de llista al Consell, de Joana Gomila, alcaldable de Ciutadella pel PSM-Més per Menorca, i de Josep Juaneda, número 4 al Consell i Oriol Baradad, número 3 al Parlament.

Al respecte, Castells té presentat, com a Més per Menorca, un recurs contra la decisió del Govern d’arxivar l’expedient obert a Red Elèctrica, eximint així de qualsevol responsabilitat a la companyia quant a les actuacions  d’urgència per restaurar el subministrament i per les ineficients mesures transitòries de reparació, com la manca de generadors elèctrics que poguessin pal·liar, quan abans, el contratemps que significà per a famílies, empreses i comerços la manca d’electricitat a Menorca, que suposà un cop important a l’economia illenca.

“Som l’únic partit polític que ha presentat recurs contra l’arxivament de l’expedient. I ho hem fet perquè entenem que el que va passar és molt greu i creim que l’única manera perquè no es torni a repetir es depurar responsabilitats”, ha dit el cap de llista dels menorquinistes al Parlament.

Castells també interpel·la en aquest sentit al conseller balear d’Energia, el menorquí Marc Pons. “Pensam que Pons hauria d’explicar per què va amagar l’informe durant tres mesos”.

La pana elèctrica ocorreguda fa 7 mesos posa de manifest la precària i insegura situació energètica de la nostra illa, per la qual cosa Més per Menorca opta per un model energètic que transiti cap a les fonts alternatives i renovables i per polítiques de gestió que assegurin un alt grau d’autosuficiència elèctrica a mig termini.

 

Notícies relacionades

Candidats de Més per Menorca a la seu de Ciutadella.

Més per Menorca es consolida i seguirà aportant a les polítiques progressistes

La formació menorquinista es mostra satisfeta dels resultats pel fet de poder seguir aportant al canvi iniciat fa quatre anys i per refermar el projecte menorquinista.

Menorca és la seva gent

Menorca és la suma dels qui van i els qui venen. Dels qui marxen i els qui queden, i dels qui encara no han arribat. Menorca ets tu.