Proposta per agilitzar els tràmits empresarials, el compromís de Més per Menorca davant PIME

Els candidats de Més per Menorca al Parlament i al Consell, Josep Castells i Maite Salord, han analitzat els punts per a millorar l’economia insular. Els menorquinistes posaran com a condició per la presidència balears la ‘desburocratització’ dels tràmits

22/05/2019

Més per Menorca s’ha compromès amb els directius de PIME-Menorca a presentar una proposta seriosa perquè el proper Executiu balear assumesqui la desburocratització dels tràmits administratius per a empreses i particulars ja sigui davant qualsevol de les administracions.

El compromís s’ha donat a una reunió mantinguda avui a la seu de PIME-Menorca a Maó amb els directius de els petites i mitjanes empreses menorquines, on han assistit els candidats menorquinistes Josep Castells i Maite Salord. La cita tenia com a objectiu l’anàlisi i intercanvi d’opinions respecte als punts que va presentar la patronal a tots els partits polítics per millorar l’economia de Menorca. Ha coincidit en diversos punts sobre la proposta de PIME i han conclòs en una proposta que farà Més per Menorca cara a la nova legislatura. A més, les menorquinistes s’han compromès a què la iniciativa tractada sigui un dels acords per a la investidura de la presidència balear.

La proposta té tres punts:

1.- Crear una finestra única , tant per a empreses com per a particulars, perquè es puguin realitzar els tràmits i gestions a cadascuna de les administracions (Govern, Consells i ajuntaments) i que cada administració sigui l’encarregada de portar el procediment administratiu corresponent. Aquest fet implicaria haver d’elaborar una llei perquè totes les administracions s’adheresquin al mateix sistema.

2.- Digitalització de la CAIB, ja que és la institució més endarrerida quant a procediments administratius en aquest sistema. No obstant açò, i davant la intenció de avançar amb els tràmits electrònics, qualsevol ciutadà o empresa tindrà la garantia per a les seves gestions, ja siguin on line, com de forma presencial.

3.- Encarregar una auditoria de tots els procediments administratius a les Illes Balears per poder fer les millores corresponents per als procediments corresponents.

La proposta de Més per Menorca ha estat ben acollida per la directiva de PIME-Menorca, per la qual cosa aquest tema serà un punt important i un compromís adquirit pels menorquinistes de cara a la nova legislatura i condicionat per al suport al nou Executiu balear.

 

Notícies relacionades

Candidats de Més per Menorca a la seu de Ciutadella.

Més per Menorca es consolida i seguirà aportant a les polítiques progressistes

La formació menorquinista es mostra satisfeta dels resultats pel fet de poder seguir aportant al canvi iniciat fa quatre anys i per refermar el projecte menorquinista.

Menorca és la seva gent

Menorca és la suma dels qui van i els qui venen. Dels qui marxen i els qui queden, i dels qui encara no han arribat. Menorca ets tu.