Més per Menorca destinarà una planta del Verge del Toro per a joves amb trastorns de salut mental

Aquest és un dels compromisos que la formació menorquinista posarà com a condició per a la investidura de la presidència del Govern de les Illes Balears. Així ho han assegurat avui els candidats al Consell i Parlament, Maite Salord i Josep Castells.

10/05/2019

Més per Menorca vol destinar una planta del nou centre sociosanitari del Verge del Toro de Maó per atendre els joves amb trastorn de salut mental. És una de les mesures que han explicat avui els candidats a Parlament, Josep Castells, i la del Consell, Maite Salord.

Castells ha dit que serà una de les condicions que marcarà la formació menorquinista davant la formació d’un nou govern progressista, i al seu defecte a la investidura de la presidència. Castells ha dit que “Més per Menorca demanarà que es creï a l’illa un centre per a atendre els joves amb problemes de trastorns de salut mental, que ara mateix han de rebre tractament fora de l’illa. I la petició serà que es dediqui una planta al nou centre de Verge del Toro”.

De fet, Més per Menorca es va reunir amb les associacions TEA Menorca (Trastorns de l'Espectre Autista) i AFEM (associació de familiars de malalts mentals), per tractar els reptes per a la millora de la salut mental a Menorca.

Entre d'altres temes s'ha parlat de la mancança d'instal·lacions adequades per atendre els joves amb trastorns de conducta o de salut mental. En aquests casos, el mateix IB Salut recomana a les famílies l'ingrés en centres de fora de les Illes, alguns dels quals són de titularitat privada. En aquests casos, les famílies, a banda de les dificultats que suposa un ingrés a la península, han de fer front a uns costos absolutament inassolibles.

Davant d'aquesta situació, Més per Menorca advoca en primer lloc perquè la resposta immediata sigui la concertació immediata de places amb alguns d'aquestes centres privats, de manera que sigui l'IB Salut qui assumesqui les despeses d'aquests tractament i ingressos hospitalaris. És lògic que si el sistema balear de salut no pot donar una resposta adequada a la problemàtica d'aquests joves, almenys costegi les despeses als familiars.

En aquest sentit, Salord, ha comentat al respecte, que “hem d’aconseguir una societat cohesionada, i per tant hem de saber donar des de l’administració una atenció  adequada a cada persona, i quan parlam de salut mental es necessari que se sumin esforços amb un treball transversal des d’Educació, Serveis Socials i Sanitat, perquè hem de saber respondre a cada demanada personal”.

Concretament, Més per Menorca s'ha compromès a posar com a condició a qualsevol acord de govern les mesures següents:

- Concertació immediata de places en centres especialitzats de fora de les Illes quan l'IB Salut no pugui atendre les demanes

- Inclusió en el Pla de Salut Mental de les Illes Balears d'un centre sociosanitari específic per a joves amb trastorns de salut mental, que podria ocupar una planta del futur Verge del Toro.

 

Notícies relacionades

Candidats de Més per Menorca a la seu de Ciutadella.

Més per Menorca es consolida i seguirà aportant a les polítiques progressistes

La formació menorquinista es mostra satisfeta dels resultats pel fet de poder seguir aportant al canvi iniciat fa quatre anys i per refermar el projecte menorquinista.

Menorca és la seva gent

Menorca és la suma dels qui van i els qui venen. Dels qui marxen i els qui queden, i dels qui encara no han arribat. Menorca ets tu.