Eduard Riudavets: “A Madrid no em faran callar”

El candidat de Més per Menorca al Senat evidencia la necessitat de tenir veu pròpia a Madrid per seguir lluitant contra situacions i tractaments injusts que afecten greument la nostra illa.

04/04/2019
Eduard Riudavets, acompanyat per altres candidats i responsables de partit. Eduard Riudavets, acompanyat per altres candidats i responsables de partit.

El candidat a Senador de Més per Menorca, Eduard Riudavets, ha ofert avui els principals punts en què la formació menorquinista opta a l’escó de la Cambra Alta. Presentat pel coordinador General de la formació, Nel Martí, Riudavets ha exposat el tarannà amb què defensarà els interessos de Menorca en cas de ser elegit el candidat de Més per Menorca.

Riudavets, en aquest sentit, ho ha deixat clar: “A Madrid no em faran callar. Vull ser la veu pròpia de Menorca, més ara quan les tendències polítiques de la dreta conservadora són les de recentralitzar l’Estat. Per tant, ara un veu pròpia a Madrid és més necessària que mai”, ha explicat

També ha estat clar en quina és la feina al Senat: “La meua intenció és rompre amb la maledicció del senador menorquí evaporat que ha tingut sempre la nostra illa”, amb clara al·lusió a la nul·la tasca dels fins ara senadors menorquins de formacions estatals que se sotmeten als interessos dels seus partits i no a l’interès de Menorca quan ocupen l’escó. Riudavets entén que Menorca “hi té molta feina a fer a la Cambra Alta, i estic convençut que hi puc fer molta feina”.

Altrament, ha desxifrat les prioritats a defensar. El tema del infrafinançament de les Illes -i també de Menorca- és un punt en què s’ha de treballar molt per contrarrestar els dèficits de finançament que arrossega la nostra comunitat. Tampoc s’ha de defallir en la lluita per millorar la connectivitat aèria, de la qual Més per Menorca té un ample catàleg de propostes per fer-hi front, a l’igual que impulsar la bonificació del transport marítim de mercaderies entre illes i la península, mesura imprescindible per compensar la insularitat.

Treballar perquè les institucions insulars puguin participar en les decisions dels comitès de ports i aeroport. En aquest sentit, decidir sobre mobilitat és una necessitat indefugible per poder incidir en determinades polítiques per afavorir la vida dels residents i visitants.

Un altre camp de batalla és la solució amb garanties del subministrament elèctric de l’illa, un escenari que va viure l’illa fa pocs mesos i que palesa la inseguretat i irresponsabilitat que representa per a la vida social i econòmica dels menorquins.

Per altra banda, Eduard Riudavets ha tancat la seva intervenció recordant que “al Senat, com a cambra territorial que és, s’ha de poder parlar, òbviament, del territori que representam, i de la llengua, cultura i història”.

 

Notícies relacionades

Candidats de Més per Menorca a la seu de Ciutadella.

Més per Menorca es consolida i seguirà aportant a les polítiques progressistes

La formació menorquinista es mostra satisfeta dels resultats pel fet de poder seguir aportant al canvi iniciat fa quatre anys i per refermar el projecte menorquinista.

Miquel À. Maria, Josep Castells, Maite Salord i Patrícia Font.

Més per Menorca proposa crear dos centres de recerca científica a l’illa

El candidat número 1 al Parlament, Josep Castells, ha parlat avui sobre la creació d’un centre dedicat a la prehistòria i un altre a la biologia marina. S’impulsaran conjuntament amb la UIB o altres universitats.