L’OSP Menorca-Madrid tindrà una tarifa de referència de 110 euros més la bonificació del 75%

El Consell de Ministres té previst aprovar aquest proper divendres les noves mesures que a més de rebaixar el cost introdueix dues freqüències diàries de l’1 de novembre al 30 d’abril i una tarifa social del 10% de descompte.

23/07/2018

La Obligació de Servei Públic (OSP) entre Madrid i Menorca per a 2019 comptarà amb noves mesures en el que destaquen alguns punts que milloren les condicions de l’anterior. És el que té previst aprovar el Consell de Ministres del proper dia 27, segons avançà a Maó el passat divendres, la Secretària General de Transport (Direcció General d’Aviació Civil - Ministeri de Foment) María José Rallo del Olmo.

La millora més valorada és la reducció de la tarifa de referència (cost mitjà del bitllet) que passarà de 130 euros a 110. A aquesta tarifa se li aplicarà el 75% de bonificació (27,5 €) nova mesura que entrà en vigor el passat dilluns dia 16 en el vols de les Illes Balears amb la Península. Així, i afegint les taxes aeroportuàries, el cost final de mitjana d’un bitllet podria rondar els 40 euros. La tarifa inclou l’equipatge d’una maleta de 22 quilos.

A més, es preveu aplicar una tarifa social que representarà un 10% de descompte sobre el preu de referència. Afectarà a menors d’edat, estudiants, majors de 65 anys i altres sectors susceptibles de l’aplicació.

Al marge de la millora dels costos, la propera OSP Madrid-Menorca disposarà de dues freqüències diàries d’anada i tornada, amb el darrer vol de Madrid que torni a Menorca sigui a partir de les 20:00 hores.

Les novetats, a partir de l’1 de gener de 2019

Tanmateix, les novetats en l’aplicació de l’OSP començaran a partir de l’1 de gener de 2019 fins al 30 d’abril. No obstant açò, el darrer trimestre d’enguany l’OSP amb Madrid es mantindrà com a pròrroga de la que s’ha aplicat enguany.

Altrament, dins l’any 2019, l’OSP s’aplicarà a partir de l’1 de novembre, fins el 30 d’abril següent. Per tant aquest servei públic en el transport aeri reduirà una mica la seva durada ja que començarà més tard per no afectar l’operativitat de les companyies que actuen amb Menorca durant el final de la temporada turística. És aquesta una demanada que havien reclamat les patronals i el sector turístic.

Recordar que l’Obligació de Servei Públic és per a una companyia en exclusiva.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca avisa que el pressupost del Consell desmantella el departament d’Habitatge

Els menorquinistes demanen que Vilafranca no retalli un 60% del pressupost en Habitatge

El pressupost del Consell no dóna resposta a les necessitats dels menorquins i menorquines

Elimina la gratuïtat del transport públic i fomenta la massificació turística

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit