Una política ajustada a una Menorca al servei de la gent

Maite Salord, portaveu de l’equip de Govern, ha defensat la feina feta en el plenari de Política General celebrat avui. La vicepresidenta primera ha exposat els canvis i beneficis obtinguts i l’impuls donat a l’acció política.

16/04/2018

El plenari del Consell de Menorca ha tancat avui matí les sessions del Debat de Política General celebrats avui i el dilluns anterior. Un temps convocat cada any perquè els grups polítics del Govern (PSOE, Podem i Més per Menorca) i de l’oposició (Partit Popular) expliquin la tasca feta i proposin una sèrie de resolucions al ple en el sentit de fer aportacions en tots els àmbits i àrees polítiques.

Maite Salord, que va actuar ahir de portaveu de l’equip de Govern, va respondre a la portaveu de l’oposició, la popular Salomé Cabrera, referint-se a les propostes de resolució que ha presentat el Grup Popular i dient-li que “no cal que les aprovem perquè moltes de les coses que demanen ja s’estan fent”. Salord titlà de “realitat inversa”  la percepció política dels populars al Consell. “El PP ens parla de manca de lideratge, de projecte i d’incompliments de l’actual equip de Govern, etc...Ho han repetit sempre. Però el PP no veu que s’està definint a ell mateix en els 4 anys en què va governar”.

La vicepresidenta va assimilar aquesta actitud política a la definició freudiana de la projecció negativa, “que és quan no accepten la realitat de les seves mancances, la projecten cap als altres perquè així els és més fàcil”.

L’aportació de Més per Menorca a la regeneració del Govern insular, i després de la paràlisis institucional en què deixà el PP el Consell, ha estat important per quant s’ha treballat conjuntament al si del equip de Govern per articular un canvi en l’acció política que ja dona els seus notables resultats.

A l’empasta que deixà el Govern del PP amb la carretera, (una obra sobredimensionada, amb una pèssima gestió, amb retards i amb incompliments administratius flagrants) l’actual equip de Govern ha hagut de reconduir-la per ajustar-la a la realitat de Menorca, a la legalitat i a la seguretat que requereix la principal via circulatòria de l’illa. S’han reconduït els projectes i les obres; s’han modificat macro-rotondes innecessàries i s’ha iniciat el tram Ciutadella-Ferreries.

En mobilitat s’ha millorat considerablement el transport públic, recuperant el Bus-Exprés Maó-Ciutadella (freqüència que havia eliminat el PP), s’obren més connexions interurbanes, s’inverteix en punts de parades i es regulen punts massificats cercant solucions, com són la saturació de platges durant l’estiu amb serveis alternatius alhora que garantistes. La feina per millorar els camins i carreteres secundàries també ha estat una política de fets consumats.

En promoció turística l’assumpció de la competència en la matèria ha estat una fita que el PP tenia aparcada amb l’excusa d’una mala dotació que no van saber gestionar. Ara Promoció ja és en mans del Consell de Menorca per poder promoure una realitat pròpia en l’oferta turística lligada a un model menorquí diferenciat, ajustat al que és Menorca i amb la voluntat de generar una economia que repercutesqui en els sectors productius de l’illa. Una promoció focalitzada cap a una diversificació econòmica capaç de crear més ocupació i més estable, arran dels esforços polítics per perllongar la temporada.

La cooperació local és també una realitat que manté una fructífera interacció amb els municipis, que a través d’una dotació d’1,5 milions del Pla Insular de Cooperació (PIC) es garanteix el suport d’obra pública als pobles, a més amb l’assumpció del Consell dels projectes municipals per ser finançats amb la quota de l’Impost de Turisme Sostenible (ecotaxa). Una realitat clara d’avenç i progrés integral i tranversal.

Quant a Cultura, la tasca de govern dona resultats diàfans en la recuperació de les polítiques culturals, aquelles que l’anterior Govern del PP va deixar gairebé sota mínims. Ara la Cultura torna a ser una fet en art, patrimoni, arqueologia, teatre, literatura i música a través del nombrosos programes impulsats i finançats per Departament de Cultura. Tota una activitat que s’ha fet palesa any rere any. Tot açò sense deixar de treballar intensament amb la Candidatura de la Menorca Talaiòtica, tot i els requeriments últims. La dignificació de la llengua com a element cultural inqüestionable també s’ha fet evident en la voluntat de l’actual govern, recuperant ajuts públics per al foment i per a l’edició en català, per a setmanaris i revistes locals i també en la recuperació del reglament lingüístic del Consell.

En Educació, la lluita per a mantenir el model propi d’escoletes infantils ha estat un punt clau que demostra la inquietud del Consell pel sector i per fer possible que les reivindicacions dels centres, professorat i APIMAs de l’educació de 0-3 anys mantengui el model que fa 30 anys que funciona bé a Menorca. És més, tot un conjunt de propostes que el Consell ha canalitzat a través del grup parlamentari de Més per Menorca per aconseguir ser aprovat al Parlament, per la qual cosa, el model serà atès i millorat pel Govern a través d’una mesa per al Pacte Educatiu de 0-3 anys.

 

Notícies relacionades

Esteve Barceló pren possessió com a conseller de Més per Menorca

La consellera Noemí García es converteix en la portaveu del grup menorquinista al Consell Insular

Més per Menorca: "Tenim un equip de govern sense rumb ni pressupostos, que viu d'anuncis i rendes"

El partit menorquinista denuncia la manca d'iniciativa del PP al Consell Insular, que mentre critica la feina dels dos darrers mandats no fa altra cosa que continuar projectes començats per l'anterior equip de govern

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit