Els partits insularistes progressistes acordam sumar esforços en els processos de negociació

Consideram que l'opció insularista és un element necessari per a una majoria d'esquerres i per tant s’ha de visualitzar al Govern i a la resta d'institucions de les Illes Balears

07/06/2019
Reunió dels partits progressistes insularistes. Reunió dels partits progressistes insularistes.

Aquest divendres ens hem reunit a Palma els tres partits insularistes amb representació al Parlament i als Consells Insulars sorgits de les darreres eleccions: Més per Mallorca, Més per Menorca i Gent per Formentera.

Els objectius de la reunió han estat analitzar i avaluar conjuntament els resultats de les eleccions i compartir informacions i estratègies de cara a les negociacions per formar governs estables i progressistes a les diverses institucions en les que els tres partits estan presents.

La trobada ha servit per constatar algunes incoherències que s'estan donant en aquests moments en les negociacions. Per exemple que a uns Consells el PSOE consideri lògica la seva presidència per quatre anys, tot i ser la segona força en nombre de vots i necessitar, per tant, el concurs d’ un altre grup per assolir aquesta presidència  i en canvi a altres el PSOE discuteixi la presidència al Consell a les forces més votades.

També s'ha constatat que els tres partits disposam, en conjunt, de set diputats al Parlament, que poden sumar suport i estabilitat a un govern progressista. Tots tres hem coincidit en la importància d’arribar a acords raonables i coherents per garantir governs progressistes i estables a totes les administracions on això sigui possible. A més, hem decidit sumar esforços en aquest procés negociador destacant que l'opció insularista és un element necessari per a una majoria d'esquerres i per tant s’ha de visualitzar al Govern i a la resta d'institucions de les Illes.

Finalment, els tres partits hem decidit de constituir un Comitè d'Enllaç, format pels coordinadors/secretaris generals de cada partit per intercanviar informació relacionada amb les negociacions per formar els diferents governs. També hem acordat convidar Ara Eivissa a sumar-se a aquest comitè.

Notícies relacionades

Francina Armengol i Josep Castells, després de la firma.

Més per Menorca acorda amb Armengol 18 mesures a canvi del sí a la investidura

Josep Castells: «És un bon pacte d'inici però no ens compromet a donar suport a la resta de polítiques del Govern»

Josep Castells.

Avanç en les negociacions entre Més per Menorca i el PSIB per donar suport a la investidura

La proposta d'acord recull una vintena de punts així com mecanismes per fer el seguiment i donar continuïtat a la col·laboració entre Més per Menorca i el Govern durant la legislatura