El Consell destina 40.000 euros per al foment de l’ús de la llengua catalana

La convocatòria va dirigida a les empreses, entitats esportives i a l’edició. La novetat d’enguany és en la línia del sector associatiu, amb la finalitat de fomentar l’ús de la llengua pròpia a les activitats socials.

09/04/2019

El Departament de Cultura del Consell de Menorca, que dirigeix el conseller Miquel Àngel Maria, ha obert la convocatòria per als ajuts a l’ús de la llengua catalana a la societat menorquina. Concretament, aquestes partides van destinats a diferents sectors, dividits en quatre sectors:

Línia 1. Suport a l’edició en llengua catalana

15.000 €

Línia 2. Foment de l’ús del català a l’empresa

10.000 €

Línia 3. Foment de l’ús del català en l’àmbit esportiu

  5.000 €

Línia 4. Foment de l’ús del català en l’àmbit associatiu   

10.000 €

A través d’aquests ajuts el Consell vol promoure l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat menorquina, així com implicar la societat en les polítiques de dinamització lingüística.

L’any passat, per primera vegada, el Departament de Cultura i Educació va ajuntar tots els seus ajuts de normalització lingüística en una sola convocatòria, a fi de simplificar el tràmit als ciutadans i reduir la burocràcia a l’Administració. Enguany, a més, coincidint amb l’aprovació l’any passat del Pla de Dinamització Lingüística de Menorca, aquesta convocatòria inclou una nova línia d’ajuts de foment de l’ús del català en l’àmbit associatiu, amb l’objectiu de fomentar les activitats de dinamització de la llengua catalana en diferents àmbits de la societat.

Així, la convocatòria d’enguany destina 40.000 euros a quatre línies de subvencions, amb l’objectiu de promoure la producció de llibres, música i vídeos en català (línia 1), de fomentar la presència de la llengua catalana a l’empresa (línia 2) i en l’esport (línia 3) i de donar suport a activitats de dinamització lingüística promogudes per entitats de Menorca (línia 4):

El termini de presentació de sol·licituds acaba el 30 de juny de 2019 i s’hi poden acollir activitats realitzades entre l’1 de novembre de 2018 i el 31 d’octubre de 2019.

Més informació i accés al tràmit aquí:

http://cime.es/GesServeis/Gestion.aspx?IDGESTION=900100134

 

Notícies relacionades

El Consell Insular declararà la situació d'emergència climàtica a Menorca

La proposta ha estat presentada per la consellera de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Maite Salord

Més de 30.000 envasos retornats i 15.000 gots reutilitzables venuts a les festes aquest estiu

Maite Salord, consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera ha mostrat satisfacció davant les dades presentades