El poblat prehistòric de Son Catlar ja disposa del seu Pla Director

El document, pràcticament enllestit i elaborat pel Projecte Modular, constitueix el marc estratègic de la gestió d’aquest jaciment de gran valor patrimonial i científic. (> veure més fotos sobre la fletxa)

13/03/2019

El Consell de Menorca ja disposa del Pla Director de Son Catlar, la redacció del qual va encarregar fa uns mesos el conseller titular del Departament de Cultura i Patrimoni, Miquel Àngel Maria. El document, que està pràcticament enllestit, ha estat elaborat pels arqueòlegs del Projecte Modular, que dirigeix Fernando Prados, el qual investiga el poblat des de l’any 2014.

La titularitat pública de l’assentament prehistòric, després de la compra per part del Consell el passat estiu, ha duit al conseller Maria a desenvolupar els instruments per fer de l’indret un nou marc per al coneixement, la investigació i la divulgació científica i social. Un document marc que pretén fixar l’estratègia per a la futura gestió d’un jaciment de prop de 3.000 anys -ubicat al migjorn del terme de Ciutadella- i reconegut com a gran valor patrimonial i científic.

El Pla Director té un caràcter integrador i interdisciplinari, i assumeix les necessitats que provenen de la relació entre el patrimoni, el territori i la societat. S'hi recullen temes inherents al patrimoni històrico-arqueològic com la investigació i la conservació, però afegeix altres propis del territori com la protecció del paisatge natural, i aborda qüestions d'incidència social com pot ser el turisme o l'educació.

Les primeres actuacions que marca el Pla Director s’encaminen en dues línies: primera, donar continuïtat a l’estudi del sistema defensiu del poblat (muralla ciclòpia -que té un perímetre de quasi un kilòmetre-, torres adossades, entrades...); i la segona seria la incursió al seu interior per a l’estudi i la recerca de les construccions intramurs, amb la intenció de descobrir com vivien els habitants del poblat en les seves diferents èpoques i com era l’estructura del poblat.

Una altra de les iniciatives primeres és la difusió i posada en valor del jaciment. D’aquí que el Pla Director preveu, a curt termini, la interacció amb el Museu Municipal de Ciutadella per a la difusió conjunta entre investigadors i tècnics museístics per dissenyar, xerrades, conferències, visites guiades i altres activitats divulgatives de portes obertes i/o de caràcter socioeducatiu.

Una segona acció a desenvolupar una mica més endavant, segons el Pla Director, és la construcció d’un centre d’interpretació amb els corresponents serveis.

 

Notícies relacionades

Més per Menorca proposa limitar el consum als grans consumidors d’aigua

El partit menorquinista assenyala que només hi queden 32 dies per a l’estiu i demana al Consell Insular que ajudi els ajuntaments a impulsar les ordenances municipals

Més per Menorca demana limitar el preu del lloguer

Els menorquinistes avisen que les mesures del PP no funcionen i que els preus no aturen d'apujar

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit