Aposta clara per una Menorca de futur

Maite Salord ha presentat els eixos principals del programa electoral que es basen en una economia diversificada i sostenible, en la cohesió social, en una connectivitat segura i estable i en un sistema educatiu excel·lent. (més fotos sobre la fletxa)

15/02/2019

La cap de llista electoral de Més per Menorca al Consell Insular, Maite Salord, ha presentat avui vespre al Club Nàutic de Ciutadella els principals punts programàtics en què el partit menorquinista es presenta a les eleccions del 26 de maig.

Davant una notable assistència de públic, la candidata ha exposat la importància de decidir amb seny el model de governs per als propers anys: “si amb partits de dreta i extrema dreta que ens volen dur al passat amb fórmules polítiques i socials caducades, o bé amb forces, com la nostra, que tenim un projecte de futur per a Menorca”, ha indicat Salord.

En aquest sentit ha afegit que, des del menorquinisme, “podem dibuixar, com cap altre, la Menorca del futur, perquè som la força que millor respon a la voluntat i els drets dels menorquins”. Es tracta, ha deixat entendre, de l’única formació que pren les decisions des de Menorca, sense dependre de cap directriu exterior.

De l’acció política d’aquests darrers quatre anys Salord ha destacat la fixació de les bases encaminades cap a un nou model d’illa; l’impuls de canvi donat a través de diferents municipis, i la notable representació de Menorca al Parlament mitjançant un grup parlamentari propi.

Tanmateix, el que cal atendre ara, segons Salord, és la projecció futura de Menorca, basada en activar polítiques per a una economia productiva; una educació i formació d’excel·lència, la sostenibilitat, la cohesió social i la connectivitat. Així Salord ha exposat la importància de diversificar l’economia amb suport a la indústria i l’agricultura, amb una Formació Professional adient i amb una aposta clara per l’economia del coneixement, que procurin, tot plegat, una major i millor ocupació.

En matèria turística l’esforç passa per fer de l’illa una destinació única, la qual cosa Salord advoca per gestionar des de Menorca l’Impost de Turisme Sostenible, el que ha de permetre una inversió focalitzada en la millora del medi ambient i en la qualitat de l’oferta turística.

El nou model social i econòmic que proposa Maite Salord inclou la dotació d’un sistema educatiu marcat per l’excel·lència, que augmenti anualment un 10% el pressupost educatiu; que possibiliti disposar de més professors, més equitat, més beques, més qualitat i consolidar la millora en l’etapa de 0-3 anys. Important també garantir la competència digital i el domini d’una llengua estrangera.

Un altre valor per a Més per Menorca és la custòdia del territori, que segons Salord ha d’estar protegit, amb la fixació d’un sostre de places turístiques, amb regulacions en transport col·lectiu als espais naturals més fràgils, així com regular també l’activitat al litoral en qüestió d’amarraments i fondejos.

La sostenibilitat i el futur, no obstant açò, passa per la producció d’energies renovables per foragitar l’ús de carburants fòssils. L’objectiu és aconseguir que l’any 2030 Menorca utilitzi el 85% del consum elèctric generat per energies netes.

Més per Menorca, ha dit Maite Salord, treballarà per un augment en despesa social i per situar el mínim a la mitjana estatal; atenció a la gent gran, discapacitats i dependents; polítiques per incrementar l’habitatge social i en la lluita contra la pobresa infantil i energètica.

Maite Salord també ha recordat la necessitat d’una sanitat de qualitat, reduint les llistes d’espera i la millora de l’assistència sanitària a partir de l’ampliació de les infraestructures i la contractació de més professionals.

I la connectivitat de l’illa seguirà sent una assignatura pendent en què Més per Menorca no deixarà de treballar fins aconseguir tenir ben establertes les connexions. Seguirà reclamant el Servei Públic dels vols amb Barcelona, València i Madrid amb tarifa màxima de 30, 40 i 50 euros respectivament. També fent una passa més en matèria de connectivitat: aconseguir fórmules de cogestió del Consell i ajuntaments per poder participar de les decisions estratègiques en la gestió directa de l’aeroport i ports insulars.

Per acabar, la candidata a la Presidència del Consell ha explicat que “només participarem en acords de govern amb formacions que apostin clarament per l’economia diversificada i sostenible; per les que assegurin la connectivitat de Menorca i per les que garantesquin un sistema educatiu excel·lent”.

Salord ha agraït la col·laboració i suports rebuts en aquesta nova campanya i etapa política convençuda del projecte de futur que presenta Més per Menorca “i perquè ens envoltam de gent preparada i de confiança”, ha dit.

 

Notícies relacionades

Les llistes al Consell i al Parlament es proclamen definitives a l’Assemblea

La Comissió de Primàries ha explicat el procediment i les votacions del passat 17 de febrer i ha validat els resultats emesos de les urnes.

Miquel Maria i Francesca Gomis al Consell, i Patri Font i Oriol Baradad al Parlament

La jornada electoral ha tingut una participació del 36%, unes dades molt similar a la de la primera fase per als caps de llista.

European Free Alliance

Cartellera

  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra
  • Mostra

Audiovisuals

Facebook

Twitter

El més llegit