L’aposta de Més per Menorca pel coneixement a través de la Ciència i la Tecnologia (Vídeo)

La recerca de l’excel·lència en l’Educació i la Formació forma part del progrés d’una Menorca de futur que pretén una economia per a la sostenibilitat i la diversificació.

25/01/2019

La Menorca del futur està necessàriament lligada a la divulgació i a l’aposta pel coneixement a través de la tecnologia i la ciència; i tot, amb l’objectiu d’aconseguir una economia diversificada i un model sostenible que projecti la millora social i la qualitat de vida dels menorquins i menorquines.

Més per Menorca fa una clara aposta per l’economia del coneixement encaminada a uns nous reptes que permetin fixar unes bases sòlides de futur. I aquest procés i transició passa per unes polítiques l’objectiu de les quals sigui l’excel·lència en la formació i educació dels joves de la nostra illa.

Crear i apostar per les noves eines a la recerca del coneixement ens ha de permetre construir una estructura més segura per al futur. Progressar, avui dia, no és possible sense la ciència i la tecnologia. D’aquí que Més per Menorca opti per difondre tots els elements i paràmetres de divulgació científica per poder fer créixer el coneixement.

És per açò que Més per Menorca, i alhora el conseller de Cultura i Educació Miquel Àngel Maria, saludam amb satisfacció la celebració al Centre BIT de Menorca d’unes noves jornades del STEM Talks, -l’acrònim primer significa Science, Technology, Engineering and Mathematics- que tracta de les novetats i desafiaments socials futurs els quals es difonen i es debaten des de les branques fonamentals del coneixement a través d’eines actuals com són la intel·ligència artificial i la computació, entre d’altres.

El conseller Miquel Àngel Maria inclou tots aquests elements dins el camp de la Cultura científica, “perquè Cultura no és només -i amb tots els respectes- parlar de teatre o de música... La Ciència també és Cultura. No hi ha fronteres en els àmbits del coneixement”. En aquests sentit, el conseller convida la societat a “caminar junts ja que tots els nous reptes científics i tecnològics tenen un vessant humanístic, perquè ens han canviat la manera de viure, han canviat la societat i sobretot la manera de relacionar-nos entre les persones”.

És evident que la formació és clau per a l’establiment d’un model social que ens permeti la sostenibilitat i l’equilibri econòmic. I açò necessita una formació excel·lent de joves per fixar, per al futur, un control millor en la diversificació del que produïm als diferents sectors econòmics de l’illa, que té per finalitat última la consecució del benestar de les persones.

“Crec que aquesta generació és una generació clau per reinventar-nos, com així ens vam reinventar en altres èpoques de la nostra història. Fer Ciència i Tecnologia a Menorca és possible”, afirma el conseller Maria.

 

Notícies relacionades

Portada del llibre

Menorca i Lanzarote unides per la Reserva de Biosfera i la poesia

Es tracta d’una iniciativa conjunta del Consell menorquí i del Cabildo canari, en què es presenta un llibre de poemes de dos autors de cada illa, el menorquins Pere Gomila i Sílvia Pons i els canaris Rafael Hernández i Daniela Martín.

Consell i ajuntaments reafirmen el seu compromís per potenciar la marca Menorca

Les nou administracions públiques consensuen criteris i esforços per millorar el producte turístic de l’illa, amb una imatge unificada i altres accions que diferencien i enriqueixen l’oferta.