La Fundació Foment del Turisme projecta a FITUR una Menorca diferenciada

El reconeixement de l’illa com a destinació Starlight, les presentacions del projecte Menorca, illa de l’esport i del Pla de Desenvolupament Turístic, a més d’una vintena de reunions amb empreses i entitats turístiques, centren l’agenda menorquina.

22/01/2019

Madrid posa en marxa demà dia 23, una nova edició de FITUR, la Fira Internacional del Turisme de Madrid. La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) hi assisteix amb una completa agenda de reunions amb responsables de companyies aèries, operadors turístics, agències de viatge i oficines espanyoles de turisme, entre altres interlocutors.

Encapçalaran la delegació menorquina la presidenta del Consell i de la FFTM, Susana Mora, i la vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística, Maite Salord. També viatjaran el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, i la directora de la FFTM, Irene Moya.

Starlight i Pla de Desenvolupament Turístic (PDT)

L’agenda de la FFTM per als primers dies estarà atapeïda d’actes i reunions. Com en anys anteriors, el Dia de les Illes Balears a Fitur coincidirà amb la segona jornada de fira. En aquesta ocasió, la FFTM centrarà el seu discurs en el projecte per fer de Menorca una destinació única per a l’esport.

En aquest sentit, la Vicepresidenta primera i consellera de Promoció Turística, Maite Salord Ripoll ha indicat que

“tenim molt clar que si volem fer de Menorca una destinació més competitiva hem d’apostar per fer una promoció diferenciada i especialitzada que aporti visibilitat a la nostra illa i que mobilitzi una demanda de qualitat. És la nostra responsabilitat fer una gestió eficaç i eficient dels recursos públics per afavorir, amb polítiques compromeses, el desenvolupament econòmic i social de Menorca”

Però aquesta no serà l’única presentació organitzada pel Consell i la FFTM. Dimecres, coincidint amb l’inici de la fira madrilenya, la presidenta Susana Mora presentarà el Pla de Desenvolupament Turístic de Menorca. D’aquesta manera, es vol aprofitar l’ocasió per donar a conèixer i donar visibilitat al projecte creat per planificar i gestionar el turisme a Menorca a llarg  termini, amb l’objectiu d’aconseguir un turisme responsable amb el territori, l’economia local i el benestar social.

El mateix dia, la delegació menorquina rebrà de mans de la Fundació Starlight el segell que certifica l’illa com a destinació turística Starlight. Aquest reconeixement confirma l’excel·lent qualitat del cel de Menorca i situa l’illa en la privilegiada xarxa de destinacions turístiques òptimes per a l’observació astronòmica.

Agenda de reunions

Al marge de l’agenda institucional, la FFTM mantindrà reunions amb responsables d’oficines espanyoles de turisme a l’exterior, companyies aèries, touroperadors i agències de viatge, entre d’altres interlocutors, amb la intenció d’establir acords de col·laboració que siguin beneficiosos per a la comercialització de Menorca en els principals mercats emissors. Aquests contactes, que es mantenen al llarg de tot l’any, serviran també per prendre nota de l’evolució del comportament dels diferents mercats emissors en un any que planteja grans incògnites, com ara l’impacte que la incertesa del Brèxit podrà tenir sobre les reserves britàniques o els efectes que la vitalitat de les destinacions mediterrànies competidores podran tenir sobre la demanda dels grans mercats tradicionals.

En aquest context de fluctuacions i incertesa, la FFTM planteja la diversificació i l’especialització com dues màximes de la seva estratègia promocional. Fruit d’aquesta feina, en els darrers anys ha crescut el pes de turistes procedents de països de l’Europa central, mercats interessants per a l’economia local pel seu potencial desestacionalitzador i la seva capacitat de despesa.

 

Notícies relacionades

Isaac Olives, Raquel Marquès i Josep Juaneda

Raquel Marquès, Josep Juaneda, Isaac Olives i Irene Estaún són nomenats directors insulars

Són els 4 primers nomenaments dels 7 que realitzarà Més per Menorca

Maite Salord, Susana Mora i Cristina Gómez signen l'acord programàtic

Més per Menorca assumeix la Vicepresidència i donarà un nou impuls a la Reserva de Biosfera

Més per Menorca ha signat l'acord al qual s'ha arribat entre els tres partits d'esquerres que formaran el nou equip del Consell Insular, la constitució del qual es farà efectiva aquest dissabte.